KAportal U subotu u 20 sati u Zorin domu gostuje HNK Zadar s predstavom "Dugo putovanje u noć" | Karlovački informativni web portal

U subotu u 20 sati u Zorin domu gostuje HNK Zadar s predstavom “Dugo putovanje u noć”

U Gradskom kazalištu Zorin dom u subotu u 20 sati gostuje HNK Zadar s predstavom “Dugo putovanje u noć”, u režiji Dražena Ferenčine i dramaturšku obradu Ane Prolić. U predstavi glume Jasna Ančić, Davor Jureško, Alen Liverić, Ivan Vukelić i Žana Bumber.

Predstava “Dugo putovanje u noć” je kronika jednoga dana u životu obitelji Tyrone. Od svitanja do sumraka pratimo roditelje, Jamesa i Mary i njihova dva sina Jamieja i Edmunda u njihovoj međusobnoj borbi i u borbi s demonima iz prošlosti.  Dok majka poriče svoju ovisnost o morfiju, ostali članovi obitelji šute o tuberkulozi najmlađega sina. Nitko u obitelji nije sposoban suočiti se sa stvarnošću, s činjenicom da svi žive u samoobmani i neostvarenim snovima. Autorova je želja bila da ovo remek-djelo bude objavljeno tek nakon njegove smrti, a i ne čudi zašto: komad je iskren prikaz autorove mladosti, provedene u sjeni majčine ovisnosti i očevog i bratovog alkoholizma. Istovremeno, ovo je djelo svjedočanstvo duboke ljubavi i suosjećanja koji vežu članove obitelji, podastirući bolan i dirljiv portret četvero ljudi koji ne mogu živjeti jedni s drugima, ni jedni bez drugih.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 50 kuna, dok će na dan predstave, ostane li ih na raspolaganju, ulaznice koštati 60 kuna.

  • KAportal.hr

  • Odgovori