KAportal Subota u Knjiguljici: Nagrađivani autori Andrea Petrlik Huseinović i Kašmir Huseinović gostuju u Karlovcu | Karlovački informativni web portal

Subota u Knjiguljici: Nagrađivani autori Andrea Petrlik Huseinović i Kašmir Huseinović gostuju u Karlovcu

Dječja knjižara Knjiguljica i u ovoj godini nastavlja s projektom „Susreti s dječjim književnicima“ tijekom kojeg djeca mogu upoznati hrvatske književnike i ilustratore. Ove subote 10. ožujka od 10 do 12 sati možete upoznati uredničko-autorski par, Andreu Petrlik Huseinović i Kašmira Huseinovića, koji su sa svojim knjigama i slikovnicama prisutni, ne samo na hrvatskom, već i na brojnim svjetskim tržištima. Iza ovog autorskog para je preko tridesetak zajedničkih slikovnica prevedenih na dvanaest svjetskih jezika od kojih su mnogo osvojile domaće i međunarodne nagrade. Njihova nakladnička kuća Kašmir promet i Dječja knjiga objavila je preko 180 knjiga i slikovnica od latino-američkog tržišta – Meksika, Argentine – preko Europe, do Azije.

Andrea i Kašmir Huseinović održat će radionicu „Kako nastaje slikovnica“ i s djecom razgovarati o svojim slikovnicama, te pisanju i ilustriranju.  Pozivamo zainteresirane da ponesu svoje primjerke radi potpisivanja, a za one koji ih žele kupiti, u Knjiguljici su pripremili poseban popust.

Kvalitetu projekta i važnost susreta djeca i književnika, već četvrtu godinu za redom, prepoznali su Grad Karlovca i Ministarstvo kulture pod čijim se pokroviteljstvo održava i ovaj susret.

  • KAportal.hr

  • Odgovori