KAportal Stvarno spora pravda: Prošlo je 15 godina otkako ga je susjed skoro upucao, a tek mu sada dosudili odštetu | Karlovački informativni web portal

Stvarno spora pravda: Prošlo je 15 godina otkako ga je susjed skoro upucao, a tek mu sada dosudili odštetu

foto ilustracija – Pixabay.com

Brinjanin mora Zagrepčaninu isplatiti 19.000 kuna odštete te mu platiti 5.600 kuna jer je prije čak 15 godina iz pištolja pucao prema dvorištu njegovih roditelja kojima je došao u posjet, znajući da je on tamo sa svojom suprugom.

Tom prilikom jedno zrno metka pogodilo je zid napuštene susjedne kuće, a drugo zrno točno neutvrđenu tvrdu podlogu od koje se rasprsnulo, a krhotine pogodile tužitelja u lijevu stranu prsnog koša, okrznuvši ga ispod pazuha i nanijevši mu pri tom površinsku ranu.

– Tužitelj i od ranije ima narušeno psihičko zdravlje kojeg je napad tuženika i pretrpljeno ozljeđivanje dodatno pogoršalo, te se liječi. Tužitelj i nadalje prilikom dolaska roditeljima u Brinje a prilikom susreta sa tuženikom doživljava strah i nelagodu, odnosi dviju obitelji su do te mjere poremećeni da tuženik ničim izazvan lažno optužuje i na svaki način uznemirava tužitelja i njegovu obitelj čime mu izravno šteti zdravlju – navodi se u tužbi.

  • foto ilustracija – Pixabay.com

    Tuženik u odgovoru na tužbu u cijelosti se protivi tužbi i tužbenom zahtjevu, ističe prigovor zastare tražbine, te navodi kako tužitelj od ranije ima narušeno zdravlje pa tuženik smatra da predmetni štetni događaj nije u izravnoj vezi sa narušenjem zdravstvenog stanja tuženika.

    U svom iskazu tužitelj saslušan kao stranka naveo je da živi u Zagrebu i jednom mjesečno posjećuje roditelje u Brinju. Kad je kritičnog dana stigao kući majka mu je rekla da je sin tuženika porušio ogradu u duljini cca 7 metara i to kod stare kuće, te da je tim povodom dolazila policija i sastavila zapisnik. Tužitelj je odlučio vidjeti što je to porušeno, došao je do sporne ograde a tamo je već stajao sin tuženika i upućivao mu psovke. Iza garaže koja se tu nalazi pojavio se tuženik i ispalio četiri hica prema tužitelju i njegovoj majci od čega je tužitelj zadobio ozljedu s lijeve strane prsnog koša i tom prilikom mu je poderana odjeća.

    KAportal.hr

  • Odgovori