KAportal Student servis i ovoga ljeta najposjećenije mjesto među studentima - ulazak u svijet rada može donijeti i solidnu zaradu | Karlovački informativni web portal

Student servis i ovoga ljeta najposjećenije mjesto među studentima – ulazak u svijet rada može donijeti i solidnu zaradu

Student servis svakoga ljeta postaje najposjećenije i najtraženije mjesto među studentima, a svake godine se sve više njih odluči okušati u svijetu rada. Šarolika ponuda studentskih poslova svake godine postaje sve veća, a u zadnjih par godina studenti najviše tragaju za sezonskim poslovima na moru, McDonald’su, Kauflandu, kafićima, raznim skladištima, ali i informatičkim tvrtkama.

Ulaz u “svijet odraslih”

Voditelj Studentskog Centra u Karlovcu Emir Građanin ističe kako je dobro da se mladi što ranije uključe u zapošljavanje, kako bi stekli što više iskustva i upoznali način na koji funkcionira “svijet odraslih”. Pogotovo zato što će se prema novom zakonu koji je za sada u saborskoj proceduri, studentski rad priznavati kao iskustvo u radu kod poslodavaca. Studentski posao je lijepo i zanimljivo iskustvo, koje motivira studente na rad i odgovornost. Također, istaknuo je kako se može u karlovački studentski centar prijaviti student iz bilo kojeg dijela Hrvatske, no mora imati status redovnog studenta.

 • Studente prilikom traženja posla najviše zanima i motivira satnica koju bi ostvarili na odabranom radnom mjestu.

  Preporuka cijene satnice

  -Zakonom nije određena najniža cijena, a naša preporuka je da bude minimalno 20 kuna, a najveće satnice iznose i 50 kuna, a takve su najčešće za informatičare i programere, kazao je Emir Građanin.

  Pod vodstvom Studentskog Centra nalazi se i Studentski hostel koji započinje s radom 1. srpnja, a prestaje 1. listopada. Njegova su vrata otvorena studentima kojima treba ljetni smještaj i turistima. Nakon sezone Studentski hostel se zatvara i postaje Studentski dom.

  KAportal.hr

   

   

 • Odgovori