KAportal U studenom manje prometnih nesreća od prošlogodišnjeg, 2.475 prekršaja u prometu - najčešći i dalje prejako "stiskanje gasa" | Karlovački informativni web portal

U studenom manje prometnih nesreća od prošlogodišnjeg, 2.475 prekršaja u prometu – najčešći i dalje prejako “stiskanje gasa”

foto ilustracija – Pixabay.com

Studeni je na cestama u Karlovačkoj županiji donio manje prometnih nesreća od prošlogodišnjeg, prošao je, srećom, i bez najtežih posljedica, no vozači su ipak uspjeli nanizati 2.475 prekršaja!

Pokazuje to izvješće PU karlovačke o stanju sigurnosti u prometu za prošli mjesec, u kojem je zabilježeno 60 prometnih nesreća, 13 manje nego u studenom 2017. godine. Najviše, 10, ih se dogodilo na državnoj cesti D-1, na autocesti A-1 pet i na državnoj cesti D-3, četiri. Niti jedna nije bila sa smrtno stradalim osobama, dok je u studenom prošle godine u prometnoj nesreći izgubljen jedan ljudski život. U 15 prometnih nesreća bilo je ozlijeđenih, ostale su prošle s materijalnom štetom.

U njima je bilo 75 sudionika, a njih 12  uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

  • – Najčešći uzroci prometnih nesreća u studenom 2018. godine bile su greške ili propusti vozača i to: brzina neprimjerena uvjetima u 21 prometnoj nesreći, nepoštivanje prednosti prolaska u devet prometnih nesreća, nepropisno kretanje kolnikom u sedam prometnih nesreća,
    nepropisna vožnja unazad u četiri prometne nesreće i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti u tri prometne nesreće, naveli su u PU karlovačkoj.

    Prošli mjesec policija je sankcionirala 2.475 prekršaja u prometu bez prometnih nesreća, najviše zbog nepropisne brzine – inače i najčešćeg uzroka prometnih nesreća – 855 prekršaja ili 34,54 posto od ukupnog broja. Iza brzine slijede: nekorištenje sigurnosnog pojasa (325 prekršaja), nepoštivanje prometnih znakova i ovlaštenih osoba (183 prekršaja), nepropisno zaustavljanje i parkiranje (159 prekršaja), korištenje mobitela za vrijeme vožnje (122 prekršaja), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (122 prekršaja), vožnja bez položenog ispita (29 prekršaja), nepropisno skretanje, okretanje i vožnja unazad (23 prekršaja), neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo (16 prekršaja), te upravljanje vozilom kad je vozačka dozvola oduzeta (8 prekršaja).

    KAportal.hr

  • Odgovori