KAportal U centru Ozlja danas postavljanje stripa "Čamac na Kupi" nastalog u čast Slavi Raškaj na prošlogodišnjoj radionici | Karlovački informativni web portal

U centru Ozlja danas postavljanje stripa “Čamac na Kupi” nastalog u čast Slavi Raškaj na prošlogodišnjoj radionici

Centar Ozlja od danas će biti uljepšan – stripom. U sklopu “Mjeseca Slave Raškaj”, u centru grada bit će postavljen strip “Čamac na Kupi”, koji je nastao na prošlogodišnjoj dvodnevnoj strip radionici.

Na taj način odaje se počast velikoj slikarici Slavi Raškaj, ali i mladim autorima koji nastavljaju promovirati prirodnu i kulturnu baštinu Ozlja. Jedan od njih je svakako Josip Stupić, autor kultnog „Čarobnjaka iz Ozlja“, koji je u suradnji sa Juricom Starešinčićem (skica i tuš) i Majom Marković (boja) napravio na prošlogodišnjoj radionici strip koji će od danas biti trajno postavljen pored ureda Turističke zajednice Ozalj (tzv.Humička). Svečano otvorenje zakazano je za 17 sati sati, a tom prigodom organizirano je i kratko druženje u Humički sa autorima i svim ljubiteljima stripa.

Autori koji su sudjelovali na radionici 2016. godine su: Josip Stupić, Jurica Starešinčić, Marko Dješka, Irena Jukić-Pranjić, Maja Duvnjak, Maja Marković, Valentina Briški, Lea Kralj Jager, a pridružili su im se i učenici OŠ Slava Raškaj – Leonardo Novaković, Helena Šarić i Magdalena Prodanić.

Napominjemo i da je u tijeku mini-izložba stripova sa spomenute radionice u OŠ Žakanje, a od sljedećeg tjedna stripove mogu pogledati učenici OŠ Mahično, te na samom kraju i u OŠ Slava Raškaj u Ozlju.

KAportal.hr

  • Odgovori