KAportal Street art turneja: Mladi umjetnik Leonard Lesić oslikava zidove Duge Rese, Londona i Karlovca - "niknula" i počast Malnaru | Karlovački informativni web portal

Street art turneja: Mladi umjetnik Leonard Lesić oslikava zidove Duge Rese, Londona i Karlovca – “niknula” i počast Malnaru

536956_324298574383056_1076644249_nNa zidu dugoreškog nogometnog stadiona niknuo je mural u čast Željku Malnaru, vjerojatno i prvi takav oblik iskazivanja počasti nedavno preminulom legendarnom pustolovu. No, to je samo dio velikog projekta oslikavanja dugog zida u “režiji” mladog dugoreškog umjetnika Leonarda Lesića. Murali posvećeni ikonama urbane kulture uljepšat će ovaj dosad sivi zid gradića na Mrežnici.

Obavljen je dobar dio posla, no rad je prekinut i bit će nastavljen u proljeće. Razlog za prekid svakako je više nego razumljiv i opravdan. Lesić je, naime, gost tamošnjih street artista okupljenih oko W3 Gallery te u sklopu projekta “South Acton Public Art” oslikava zid u jednoj londonskoj četvrti.

36533_557912947608573_704987491_nNa londonskom zidu je već niknuo Dugorešanima i Karlovčanima dobro prepoznatljivi dječak, a cijeli posao trebao bi biti dovršen unutar tjedan dana.

  • – Jako sam zadovoljan zbog ove suradnje, a u Dugoj Resi ću s oslikavanjem nastaviti na proljeće. Moram napomenuti i kako je dugoreški projekt potpomogao Savjet mladih Duge Rese koji je pribavio sve potrebne dozvole te pokrio troškove za dio boja i sprejeva korištenih u oslikavanju zida – ističe Leonard Lesić.

    No, to nije sve. Sljedeće godine jedan ili dva veća murala osvanut će i u Karlovcu. Konkretni motivi još su tajna, no nema sumnje kako će i neki karlovački prostori dobiti novo, svježe i atraktivno lice.

    KAportal.hr

  • Odgovori