KAportal Što je sramotnije? Način na koji su supružnici iz okolice Karlovca izvrijeđali i istukli staricu ili kazna koju su dobili od karlovačkog suda? | Karlovački informativni web portal

Što je sramotnije? Način na koji su supružnici iz okolice Karlovca izvrijeđali i istukli staricu ili kazna koju su dobili od karlovačkog suda?

foto ilustracija – Pixabay.com

Supružnici u dobi od 47, odnosno 55 godina proglašeni su krivima na Prekršajnom sudu u Karlovcu jer su remetili javni red i mir 9. rujna prošle godine. Iza ovakvog opisa zapravo se krije verbalno i fizičko maltretiranje susjede, 77-godišnje starice u Malom Erjavcu.

Utvrđeno je da je muškarac, koji je tada imao 1,38 promila alkohola u krvi, napao susjedu govoreći joj pogrdne riječi. “Što hoćeš stara kobilo?”, a potom mu se pridružila i supruga riječima: “Krvopijo stara!” Žena je staricu s obje ruke udarila u prsa , uslijed čega je ona pala na tlo te udarilaglavom  u betonsku stepenicu obiteljske kuće. Muškarac ju je u više navrata svojom desnom nogom udario u glavu.

Napadači su kažnjeni novčanom kaznom, svakome je određena kazna u iznosi od 100 eura, tj. protuvrijednosti u kunama. No, kako su bili uhićeni istoga popodneva po bolničkoj prijavi jer je starica zatražila liječničku pomoć, te su prespavali u policiji, od kazne im se odbija svakome po 600 kuna, pa im ostaje za platiti svakome po 159 kuna i 47 lipa. No, ako plate u roku, proći se sa po dvije trećine iznosa, odnosno s nešto više od sto kuna.

  • Teško se ne zapitati hoće li ovakva kazna ispuniti svoju svrhu ili, čemu se starica može nadati kada joj ovakva ološ sljedeći puta upadne u dvorište?

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Po uzoru na ostale sudske institucije u ovoj državi, abolicija za članove: partije, subkulturne, kriminalne i LGB zajednice ili ti biračko tijelo.

    Odgovori