KAportal Radionicom "Europsko građanstvo" počinje dugotrajni projekt namijenjen mladima "Demokracija, što je to?" | Karlovački informativni web portal

Radionicom “Europsko građanstvo” počinje dugotrajni projekt namijenjen mladima “Demokracija, što je to?”

Carpe-Diem_logo-BojaRadionicom „Europsko građanstvo“ koja će se danas u 17 sati održati u Demokratskom rasadniku (predvorje kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa) počinju aktivnosti projekta “Demokracija, što je to?” koji provodi udruga Carpe Diem. Radionica je namijenjena članovima Savjeta mladih s područja Karlovačke županije, udrugama mladih te svim mladima koji žele postati aktivni građani.

Projekt “Demokracija, što je to” ima za cilj osnažiti mlade ljude i okupiti mlade i donositelje odluka u Karlovačkoj županiji. Tijekom 16 mjeseci mladi i donositelji odluka će učiti o svojim ulogama i odgovornostima u društvu, a kroz primjere dobre prakse partnerskih organizacija iz Španjolske će izgraditi novi model djelovanja u lokalnoj zajednici. Projekt se sastoji iz radionica, javnih tribina, simulacija, gostovanja na sjednicama Županijske skupštine, studijskog gostovanja u Španjolskoj i završnoj konferenciji koja će se održati u Karlovcu krajem 2014. godine.

Partneri Carpe Diema kao nositelja projekta su Karlovačka županija, European Crossroads i Ayuntamiento De Quart De Poblet, a financiraju ga Europska komisija preko programa “Mladi na djelu” te Ured za udruge Vlade RH.

KAportal.hr

  • Odgovori