KAportal Stigao zahtjev: Zdravko Mamić će biti priveden - Interpol BiH zaprimio tjeralicu | Karlovački informativni web portal

Stigao zahtjev: Zdravko Mamić će biti priveden – Interpol BiH zaprimio tjeralicu

Bosanskohercegovački ured Interpola primio je zahtjev Republike Hrvatske za privođenje Dinamova dužnosnika Zdravka Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

“Stigao je zahtjev u Interpol”, rekao je neimenovani dužnosnik u Ministarstvu sigurnosti BiH.

 • Tjeralica za Mamićem objavljena na web stranicama MUP-a.

  Dužnosnik je pojasnio kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

  Državna policijska agencija (SIPA) u srijedu još nije dobila nalog za Mamićevo privođenje.

  U službenom odgovoru Hini iz ureda Interpola u BiH koji djeluje pri Upravi za koordinaciju policijskih tijela BiH, navodi se da ta institucija ‘nije ovlaštena davati informacije’ o tome je li za Zdravka Mamića stigao zahtjev za privođenje i izručenje Republici Hrvatskoj nakon nepravomoćne presude Suda u Osijeku kojom je proglašen krivim i osuđen na 6 godina i šest mjeseci zatvora. Pojasnili su da upit treba uputiti ‘hrvatskim nadležnim vlastima’.

  Županijski sud u Osijeku u utorak je izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem. Za područje Europske unije izdan je europski uhidbeni nalog.

  Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nalazi se u Međugorju, s obzirom da ima dvojno državljanstvo. S obzirom na odredbe Ustava, BiH ne izručuje svoje državljane.

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori