KAportal Od subote ponovno otvorena vrata Starog grada Dubovca, već u travnju s radom počinje i ugostiteljski objekt | Karlovački informativni web portal

Od subote ponovno otvorena vrata Starog grada Dubovca, već u travnju s radom počinje i ugostiteljski objekt

Svoja vrata sve brojnijim posjetiteljima ove subote otvara Stari grad Dubovac. Službena sezona i ove će godine potrajati do 30. rujna, iako je i izvan sezone moguće posjetiti dubovačku gradinu, ali uz prethodnu najavu i dogovor.

Radno vrijeme bit će od utorka do subote od 10 do 19 sati, a nedjeljom i ponedjeljkom od 14 do 19 sati. Uz stalan postav “Oko Kupe i Korane”, koji je posljednjih godina redovito nadopunjavan atraktivnim izlošcima, te vidikovac, novitet su od prošle godine izložbe na prvom katu gradine, koje su također izazvale interes posjetitelja. I za ovu godinu već je dogovorena jedna izuzetno vrijedna izložba – “Majstor od Zadobarja”, posvećena slikama na zidovima kapelice Svetog Antuna Pustinjaka, koje su nastale 1539. godine. Mogu se kupiti i muzejske publikacije te obići Stari grad uz stručno vodstvo.

Novitet kojemu će se svi zasigurno razveseliti je otvaranje ugostiteljskog objekta nakon nekoliko godina stanke. S radom neće početi već sutra, ali najavljeno je da će otvoriti svoja vrata tijekom travnja.

Od ove godine očekuje se daljnji rast broja posjeta koji je, valja priznati, posljednjih godina bio strelovit. Tako je 2010. godine dubovačka gradina imala samo 876 posjetitelja, 2015. godine već ih je bilo 3.864, a prošle godine čak 9.336.

KAportal.hr

  • Odgovori