KAportal Stara godina dočekana i u Zorin domu uz novi epski dvoboj OnomatoPeđe i JotoVanja u izvedbi Lutalica | Karlovački informativni web portal

Stara godina dočekana i u Zorin domu uz novi epski dvoboj OnomatoPeđe i JotoVanja u izvedbi Lutalica

foto: Igor Čepurkovski / Zorin dom

Prvi okršaj OnomatoPeđe i JotoVanja, održan u krcatoj Tijesnoj ulici povodom “Kulturnih večeri kod Putnika”, okončan je uz puno incidenata, sudačkih manipulacija, nepotizma i rodijačkih veza. Pretposljednji dan 2017. godine rezerviran je za revanš u Gradskom kazalištu Zorin dom, ali opet su bile neizbježne malverzacije, poklanjanje dobrih ocjena bračnim drugovima i nipodaštavanje truda onih drugih.

No, bilo je i puno smijeha i uživanja, baš kao i u Tijesnoj. Jer, riječ je o urnebesnoj predstavi / večeri poezije u izvedbi Lutalica, putujuće glumačke družine sačinjene od odličnih mladih glumaca iz cijele Hrvatske koji su se ovog ljeta dva puta okupili na uličnim predstava na poziv Peđe Gvozdića, kako bi poduprijeli civilne inicijative “Dani Radićeve” i “Kulturne večeri kod Putnika”, a maštovitost i duhovitost doveli su ih s pravom i u formalno kazališno okruženje. Večer recitiranja trash stihova hrvatske dance scene tako je poslužila za sjajan završetak kazališne godine, a vjerujemo kako ovo i nije posljednji put da se Lutalice okupljaju ovim povodom. Uostalom, i na hrvatskoj glazbenoj sceni trude se stvoriti nova remek-djela pjesništva kakva je šteta ne uvrstiti u neko od budućih izdanja.

Nakon predstave koja je do suza nasmijala gledatelje, druženje i zabava nastavljeni su uz “starogodišnji” domjenak i svirku benda Black And White.

  • KAportal.hr

  • Odgovori