KAportal Stalni prekidi struje u Bosiljevu doveli do peticije stanovnika - iz HEP-a obećali, rješenje problema u 2018. godini | Karlovački informativni web portal

Stalni prekidi struje u Bosiljevu doveli do peticije stanovnika – iz HEP-a obećali, rješenje problema u 2018. godini

Bosiljevo

Stanovnici Općine Bosiljevo već godinama imaju velike probleme u opskrbi električnom energijom, pa je putem Građanske inicijative HEP-u upućena peticija da se konačno ovaj veliki problem za stanovništvo i riješi.

Kako je za KAportal rekla predvodnica inicijative Anka Perić, iz HEP-a je stigao odgovor u kojem se navodi da je tijekom 2017. godine zabilježeno 11 prekida napajanja zbog kvarova, te da je još 2014. godini započeto projektiranje spojnog dalekovoda Bosiljevo – Bosanci u dužini od 4.380 metara. Time bi se dva dalekovoda spojila u prsten, te bi se povećala sigurnost napajanja te bi tako bio riješen problem prekida napajanja u Bosiljevu.

– Zbog imovinsko – pravnih odnosa dva smo puta bili prisiljeni mijenjati projektiranu trasu što je rezultiralo ishođenjem građevinske dozvole ove godine za kabelski vod Bosiljevo – Bosanci. Kako nismo imali dosad pravovaljani upravni akt za građenje, gradnju kabelskog voda nije bilo moguće uvrstiti u plan investicija za 2017. godinu već će biti u planu za iduću godinu, kazali su nam u HEP-u.

  • Cijeli je zahvat, dodaju, iznimno složen i košta oko dva milijuna kuna. Završetak investicije je planiran u 2019. godini.

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Eh, da je to samo u Bosiljevu… Padovi napona i iznenadni nestanci el. energije dešavaju se i na širem području Karlovca kao da živimo u Zimbabveu. Isto tako, ne vjerujem baš da je bilo 11 prekida tijekom 2017. To je “samo” jednom mjesečno a to bi još i prošlo ispod radara u našoj RH.

    Odgovori