KAportal U srijedu iz Karlovca kreće druga etapa Tour of Croatia 2018, na startu i tri ponajbolja svjetska tima - Astana, Segafredo i Bahrain | Karlovački informativni web portal

U srijedu iz Karlovca kreće druga etapa Tour of Croatia 2018, na startu i tri ponajbolja svjetska tima – Astana, Segafredo i Bahrain

KL-Photo

U utorak počinje novo izdanje biciklističke utrke Tour of Croatia 2018, najjače dosad, budući je Svjetska biciklistička federacija hrvatsku utrku po prvi puta uvrstila u drugu kategoriju svjetskih utrka, odmah iza najpoznatijih i najvećih svjetskih utrka kao što su Tour de France, Giro d’ Italia i Vuelta. Nakon prve etape koja će se u utorak voziti od Osijeka do Koprivnice, u srijedu upravo iz Karlovca kreće najduža ovogodišnja etapa, koja će se voziti do Zadra.

Ukupno 19 timova, među kojima tri iz top klase svjetskog biciklizma (Astana Pro Team, Trek Segafredo i Bahrain Merida) okupit će se u središtu Karlovca, gdje u 11 sati, s Korza kreće 235 kilometara duga etapa. U prvoj fazi, kako je običaj na svjetskim utrkama, bit će to lagana promotivna vožnja Karlovcem s Korza kroz Mačekovu, Kranjčevićevu, Krležinu, Meštrovićevu, Trg hrvatskih branitelja, Tomislavovu, Domobransku i Smičiklasovu, pa preko Rakovca, Udbinje i Mostanja na Turanj, gdje kreće brzi start utrke. Na području Karlovačke županije biciklisti će potom proći kroz Jelaše, Cerovac Vukmanićki, Tušilović, Lapovac, Donje Taborište, Rastoke, Slunj, Oštarske Stanove, Rakovicu i Grabovac te kod Drežničkog Selišta ući u Ličko-senjsku županiju i područje Nacionalnog parka Plitvička Jezera.

Slika s Tour of Croatia ići će u izravnim prijenosima i snimkama u čak 170 zemalja na svim kontinentima. Zbog dugog trajanja etapa start niti jedne etape neće biti u izravnom prijenosu pa treba doći do Korza ili neke druge gradske lokacije kojom prolazi utrka i vidjeti uživo ponajbolje svjetske bicikliste. Start i atraktivne snimke iz zraka bit će, pak, prikazani po uključenju u utrku (za drugu etapu bit će to u 15:20 sati).

  • KAportal.hr

  • Odgovori