KAportal U srcu Zvijezde počele pripreme za adventske večeri - vijenac gradili Karlovčani svih generacija FOTO GALERIJA | Karlovački informativni web portal

U srcu Zvijezde počele pripreme za adventske večeri – vijenac gradili Karlovčani svih generacija FOTO GALERIJA

Pripreme za adventske večeri na Trgu

– Približava se najradosniji kršćanski blagdan Božić kojemu prethodi vrijeme došašća u kojem se kršćani intenzivnije pripremaju za Božić. Božić ne slave samo katolici već ljudi širom svijeta neovisno o vjeri. U zadnje vrijeme došašće i Božić u nekim mjestima su popraćeni kulturnim i tradicionalnim sadržajima i događanjima, kazala je za KAportal Vesna Beg koja najavljuje manifestaciju Adventske večeri kod Franjevaca.

Kako dodaje, radost Božića sa svima žele podijeliti već tradicionalni sudionici adventsko – božićnih događanja u našem gradu, a to su – vrtići, osnovne i srednje škole, udruge, domovi, glazbenici, pojedinci, KUD-ovi, tvrtke, institucije.

Što su ove godine pripremili moći će se vidjeti na prostoru Radićeve i Tomislavove ulice i na Trgu bana Josipa Jelačića. Početak pripreme za došašće ili advent započelo je postavljanjem velikog adventskog vijenca na Trgu bana Josipa Jelačića u kojoj su sudjelovale sve generacije što najbolje pokazuju fotografije u prilogu. Događanja i sadržaji u centru Zvijezde odvijaju se u organizaciji franjevačkog samostana u zajedništvu sa suradnicima.

  • – Došašće će započeti sa adventskim večerima kod franjevaca koje uključuje zajedničko paljenje svijeće na velikom adventskom vijencu na trgu, blagoslov vijenca i malih adventskih vijenčića, procesiju sa svijećama, svetu misu i druženje na trgu uz čaj, kuhano vino i kekse. Paljenje prve svijeće biti će 02.12.2017.g. u 18,30 sati. Pjevanje adventskih pjesama animirati će KUD Mostanje i karlovački dječji vrtići, kažu organizatori manifestacije.

    KAportal.hr

    Pogledajte i foto galeriju…

     

  • Odgovori