KAportal Spomenik kulture u Ogulinu, Molinarijev kameni most još uvijek čeka obnovu - u očajnom je stanju, zapela "papirologija" | Karlovački informativni web portal

Spomenik kulture u Ogulinu, Molinarijev kameni most još uvijek čeka obnovu – u očajnom je stanju, zapela “papirologija”

Molinarijev most foto https://hr.wikipedia.org

Molinarijev most u Puškarićima kod Ogulina, spomenik kulture, još uvijek čeka svoju obnovu ali nikako da do nje dođe jer za to – nema novca. Kameni most izgrađen 1874. godine, kada je izgrađena i Rudolfova cesta – Rudolfina koja povezuje Ogulin s Novim Vinodolskim zadnji put je popravljan još prije Drugog svjetskog rata i sada je u vrlo lošem stanju.

Po pisanju portala Ogulin u srcu, u ogulinskoj gradskoj upravi redovito kontaktiraju s predstavnicima Županijske uprave za ceste radi obnove mosta za koji je još 2012. godine ishođena građevinska dozvola, ali do obnove nikad nije došlo radi nedostatka novca.

U Županijskoj upravi za ceste ponovno su pokrenuli postupak dobivanja građevinske dozvole i opet su izbili problemi, piše Ogulin u srcu. Lani je započet posao dobivanja građevinske dozvole, a kako bi se ove godine javili na fond Ministarstva kulture i zajedno s tim novcem, te uz sufinanciranje Karlovačke županije i ŽUC-a, krenulo u obnovu. U postupku je ishođenje građevinske dozvole pa će projekt konačno i u Ministarstvu kulture aplicirati za sredstva. Po procjeni je za obnovu potrebno oko dva milijuna kuna.

  • KAportal.hr

  • Odgovori