KAportal Splićanka Josipa Vulić s filmom "Bonaca" slavljenica 1. FUSE festivala u Karlovcu, jedna od nagrada odlazi u daleki Peru | Karlovački informativni web portal

Splićanka Josipa Vulić s filmom “Bonaca” slavljenica 1. FUSE festivala u Karlovcu, jedna od nagrada odlazi u daleki Peru

Slavljem mlade Splićanke Josipe Vulić okončan je 1. FUSE festival eksperimentalnog filma u organizaciji Kinokluba Karlovac, koji tako nakon Riječnog kina, Four River Film Festivala i državne revije filma mladih, u grad dovodi još jedan međunarodni filmski festival. Stručni žiri koji su činili Damir Čučić, Jelena Modrić i Ivan Sikavica, dodijelio je Josipi Vulić Grand Prix nagradu za film “Bonaca”, a osvojila je i nagradu za najbolju direktoricu fotografije.

Najboljim redateljem proglašen je Puljanin Anđelo Semolić za film “The Silent Struggle”, dok je publika najviše glasova dala filmu “Univerzalni studentski film eksperimentalnom metodologijom” Svena Batinića iz Zagreba. Jedna od nagrada odlazi i u daleki Peru, jer je za najboljeg montažera proglašen Carlos Ormeño Palma s filmom “Understand”.

Nakon proglašenja pobjednika, mladi filmaši i brojni posjetitelji uživali su uz koncert mlade Osječanke Aklee Neon, koja je rasplesala i oduševila publiku, baš kao i u dva navrata prošlog ljeta, kada je nastupala na Riječnom kinu i na Danima Radićeve.

  • 1. FUSE festival zaslužuje vrlo dobru ocjenu. Dakako, bilo je ponekih “dječjih bolesti”, ali vrlo malo, jer iako je festival nov, Kinoklub Karlovac nije početnik u organizaciji ovakvih događanja. Šteta jedino što vrijeme nije dozvolilo da završna svečanost bude održana na otvorenom, na trgu Aquatike, kako je planirano, no zasigurno će više sreće biti sljedeće godine, jer ovaj festival svakako treba i nastaviti.

    KAportal.hr (foto: Marko Kekić i Eva Basta)

  • Odgovori