KAportal „Spider“ predstavio projekt „Jesen u sigurnim bojama“ i pozvao Dugorešane da im se pridruže | Karlovački informativni web portal

„Spider“ predstavio projekt „Jesen u sigurnim bojama“ i pozvao Dugorešane da im se pridruže

Gostovanje Riječnog kina u Dugoj Resi i okupljanje većeg broja građana u amfiteatru, jučer navečer iskoristili su dugoreški izviđači „Spider“ kako bi predstavili inicijativu koju su pokrenuli i pozvali građanstvo da im se pridruže.

– Važan problem koji smo uočili tijekom proteklih godina je velik broj prometnih nesreća koje se događaju u našem Gradu, a statistike Ministarstva unutarnjih poslova pokazuju da je broj prometnih nesreća u Karlovačkoj županiji porastao s 1087 u 2105 godini na 1125 u prošloj godini, odnosno za 3,5 posto dok je broj prekršaja u istom razdoblju povećan s 33.969 na 39.254, odnosno za 15,6 posto. Zato smo razmišljali kako riješiti ili barem ublažiti problem i u dogovoru s Gradom, nadležnom Policijskom postajom i Županijskom upravom za ceste, odlučili da kritične prometne točke obojimo živim bojama kako bi bile uočljivije. To će učiniti volonteri našeg odreda „Spider“ , a pozivamo i sve građane da nam se pridruže kako bismo naš grad učinili sigurnijom – kazao je Antonio Car iz „Spidera“ te dodao kako će se također održati 4 edukacije o sigurnosti u prometu u dugoreškim školama i vrtiću.

Na pridruživanje ovoj hvale vrijednoj akciji građane Duge Rese pozvala je i dogradonačelnica Katarina Srakočić koja je zahvaljujući izviđačima na ovoj inicijativi, pohvalila i način za iznalaženje sredstva za provođenje ovih aktivnosti, ali i njihovu inovativnost na uočavanju i rješavanju sigurnosnih problema u prometu.

  • – Mogu pohvaliti korektnu suradnju svih sudionika obzirom da se radi o prometu, a nadam se da će ova aktivnost „Spidera“ biti poticaj i drugim udrugama da se uključe u ovu i slične akcije – istakla je dogradonačelnica Srakočić.

    U građanskoj akciji mogu sudjelovati sve punoljetne osobe kao volonteri, a prijaviti se mogu na e- mail spiderdugaresa@gmail.com ili na mob. 097/632-6076. Projekt će se financirati zahvaljujući potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a ukupna potpora za provođenje građanske inicijative koju su „Spideri“ dobili putem natječaja iznosi 9500 kuna.

    KAportal.hr

  • Odgovori