KAportal Šok u Slunju: Iznenada preminuo Nikola Živčić, ravnatelj Pučkog učilišta, urednik portala i dobri duh Slunja | Karlovački informativni web portal

Šok u Slunju: Iznenada preminuo Nikola Živčić, ravnatelj Pučkog učilišta, urednik portala i dobri duh Slunja

U Slunju je danas iznenada preminuo Nikola Živčić(57), ravnatelj Pučkog učilišta Slunj, te glavni urednik internetskih stranica Slunj-online.hr, kojima je nakladnik bio POU. Šokatnu vijest Slunjanima, odnoso široj javnosti je danas priopćio njihov župnik Mile Pecić rekavši da je Nikola preminuo u vrijeme dok je uređivao Slunj-online, te se od dugogodišnjeg poznanika oprostio dirljivim riječima

– Radio je u Zagrebu ali rado se vratio u Slunj i preuzeo odgovorni posao ravnatelja Pučkog učilišta Slunj. Kao ravnatelj bio je inicijator mnogih kulturnih događanja u Slunju. Radio je to s lakoćom i samozatajno. Bio je otvoren za suradnju i radovao se svakom kulturnom događaju. Teško je nabrojiti sva kulturna događanja u Slunju iza kojih stoji potpis Nikole Živčića. S fotoaparatom u ruci pratio je zbivanja u Slunju i objavljivao na stranicama Pučkog učilišta i portalu Slunj online. Nikola nikog nije optuživao za nedostatak sredstava. S malo sredstava učinio je mnogo. Njegov odlazak ostavit će prazninu u kulturnom životu Slunja. Njegov način rada, nenametljiv, tih, ali uporan i plodan ostaje izazov nakon njegove smrti – napisao je župnik Pecić.

Nikola Živčić rođen je u Malom Vukoviću na području Slunja. Bit će sahranjen sutra, u ponedjeljak 4. rujna, u 17 sati na slunjskom groblju. Za njim tuguju roditelji Pero i Jelena, brat Mile, Slunjani i mnogi prijatelji i znanci.

 • KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Nikada nisam niti neću upoznati čovjeka kao što si bio ti.
   Nesebičan,živio za druge bez imalo očekivanja da te se pohvali ili nedaj Bože nagradi.
   Dao si cijelog sebe,ali doslovno,i financijski i duhovno si se dao za svoj Slunj,za svoju divnu omladinu.
   Život je nepravedan i nije u redu da si samo tako otišao,ljuta sa na tebe,ostavio si me bez zraka,bez vizije kako ne popiti pivu s tobom u mom gradu i ne nasmijati se do suza.
   Tko će mi sada pričati o uspjesima mladih sportasa u Slunju,o mažuretkinjama i tombolama po koje si išao u Zagreb….”djeci treba pokazati da ti je stalo do njihovih uspjeha..”
   Bio si nestvaran ,Ti Nikola nisi bio sa ovoga svijeta,često sam ti to govorila,a ti se tome smijao ….
   i žurio se,treba još puno toga uslikati,doraditi,izložba samo što nije,treba filmove prikazati,,,,treba….treba…uvijek samo nekome treba…
   Zadnje što znam je da si spavao na podu u svojim prostorijama,pokriven jaknom i nekim prslukom jer nisi htio otići i ostaviti djecu…ipak je Tompson bio u Slunju….

   Kad ćes se odmoriti NIkola?
   “Kad umrem”….odgovorio si mi.
   Ti nisi bio od ovoga svijeta i Bog te uzeo jer te sigurno nešto treba….ima posla gore za sve nas dolje.
   Prijatelju moj,zbogom,tvoja posljednja fotografija sa slikom nazdravljanja “Živjela” bila je za zbogom.
   Neka ti je laka zemlja….

  Odgovori