KAportal Snijeg i dalje pada, Ogulinu ga ima više od 60 cm - zimski uvjeti na cestama, za tegljače nema prolaza prema Rijeci i Dalmaciji | Karlovački informativni web portal

Snijeg i dalje pada, Ogulinu ga ima više od 60 cm – zimski uvjeti na cestama, za tegljače nema prolaza prema Rijeci i Dalmaciji

U dosad “najzimskijem” tjednu ove zime snijeg i dalje pada, a po prognostičarima DHMZ-a tako će biti i narednih dana pa bi snježni pokrivač i u gradovima mogao biti i znatno deblji.

Naime, do 7 sati ujutro u Karlovcu je palo 11 centimetara novog snijega i sad je ukupna visina 23 centimetara. U Ogulinu ga s novih 23 centimetra ima ukupno 61 cm dok je visina snijega na Plitvičkim jezerima 73 centimetra.

-Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Slavoniji. Na pojednim cestama vozi se otežano zbog snijega na kolniku. Oprezno treba voziti i po mokrim i skliskim kolnicima od kiše u Dalmaciji, kažu u HAK-u te dodaju da je zbog niskih temperatura moguća poledica u unutrašnjosti.

  • Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Istre, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC3 Gorski kotar između Zdihova i Kikovice, autoceste A1 između čvorova Boslijevo 2 i Brinje i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica.

    Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

    KAportal.hr

  • Odgovori