KAportal U Slunju veselo obilježen Tjedan Crvenog križa i više obljetnica - zanimljiv program i zabava u parku za sve generacije | Karlovački informativni web portal

U Slunju veselo obilježen Tjedan Crvenog križa i više obljetnica – zanimljiv program i zabava u parku za sve generacije

U sklopu “Dana otvorenih vrata EU projekata” u Slunju je obilježen Tjedan Crvenog križa.

Manifestacija je održana u gradskom parku u Slunju, ali ovo nije bio jedini povod. Naime, obilježeno je i 140 godina humanosti, 65 godina dobrovoljnog davanja krvi, Majčin dan i Međunarodni dan obitelji koji se tradicionalno obilježavaju u svibnju.

Najmlađi Slunjani sve su razdragali svojim recitacijama, a na druženje su pristigli i trkači s bakljom “Peace Run”. Ekipa iz više zemalja također su uključila u proslavu te građanima predstavili svoje aktivnosti. Sunčani i veseli dan upotpunila su djeca iz Osnovne škole Slunj, njih čak 120 te Dječji vrtić Slunj s 27 mališana.

  • – Naši najmlađi su imali priliku vidjeti zanimljive aktivnosti i programe koje su nam pokazali naši dragi suradnici Dobrovoljno vatrogasno društvo Slunj, Policijska postaja Slunj, Dom zdravlja Slunj, Hrvatska gorska služba spašavanja Slunj i Centar za socijalnu skrb Slunj. Naši građani su mogli kod štanda Doma zdravlja Slunj s patronažnim sestrama izmjeriti tlak i šećer te dobiti savjet vezan za njihovo zdravlje, kazala nam je Mirjana Puškarić, ravnateljica Crvenog križa u Slunju.

    Kako kaže, DVD Slunj omogućio je djeci da vatrogasnim šmrkom gase “vatru” (bočica na stalku), Policijska postaja Slunj je pokazala svoju forenzičku opremu i vozila (motor i bicikl). Crveni križ Slunj je za sve sugrađane prezentirao svoj rad u boravku i na terenu. HGSS Slunj nam je ove godine imao priliku pokazati svoju opremu koja im je potrebna na terenu, kao npr. skije,ovratnik i sl. koje su djeca imala i isprobati. Volonteri Crvenog križa Slunj su prezentirali pružanje prve pomoći, sa djecom igrala graničara, odbojke, tenis, gumi gumi i na kraju ocrtali park veselim crtežima! Jedno veliko hvala svim našim sudionicima, djelatnicima, mentorima, školama, vrtiću i volonterima na pomoći! Bez njih ovo ne bi bilo moguće, zahvalila se ravnateljica svim sudionicima.

    KAportal.hr

  • Odgovori