KAportal Slunjskog gradonačelnika brine KAportalov tekst o Francetiću, ali ne i lampioni koji u središtu grada slave zločinca | Karlovački informativni web portal

Slunjskog gradonačelnika brine KAportalov tekst o Francetiću, ali ne i lampioni koji u središtu grada slave zločinca

slunj-francetic_2_1Gradonačelnik Slunja Jure Katić reagirao je na članak KAportala o Juri Francetiću. U njemu piše sljedeće:

Poštovani, molim cijenjeni naslov da se javno ispriča stanovnicima Slunja i objavi demanti na vijest pod naslovom “Spomenik Francetiću odavno uklonjen, no Slunjani i dalje štuju ustaškog krvnika”, objavljenu dana 21.7.2016. na KAportalu. Ista nije utemeljena na činjeničnom stanju, niti ičijim izjavama, nego je iznesena na subjektivan način autora teksta, koji kaže “da Francetićev duh, čini se, neće tako lako iščeznuti iz Slunja”, pa nije jasno iz teksta na temelju čega je on to zaključio, jer je tekst neprofesionalan i nepovezan.

Molim da ne objavljujete takve naslove, jer nisu istiniti i mogu samo dugoročno naštetiti Slunju i njegovim stanovnicima, koji ne razmišljaju o Francetiću, velika većina mlađih generacija nikada nije niti čula za Francetića, već se okreće budućnosti.slunj

 • KAportal se neće ispričati stanovnicima Slunja, a evo i zašto:

  Demanti g. Katića ne objavljujemo kako bi se njime ispravile netočnosti iz predmetnog članka, jer one naprosto ne postoje, pa ćemo iskoristiti priliku i još jednom upozoriti da je veličanje ustaštva protuzakonito i štetno za ugled RH, pa je štetno i za ugled Slunja, baš kako smo to htjeli poručiti i u članku objavljenom 21. srpnja.

  Ovakve tekstove KAportal će prestati objavljivati onda kada Francetićev duh doista iščezne iz Slunja, a to će se dogoditi kada pojedinci prestanu njemu u čast postavljati kipove i paliti lampione u središtu Vašega grada. Ti lampioni pod onim stablom u središtu grada, g. Katiću, su činjenično stanje, upravo oni ne daju Francetićevom duhu da iščezne iz Slunja, a tako je već 12 godina, nažalost.

  KAportal.hr

   

   

 • 11 komentara

  1. A dali se pitate tko te lampione i cvijeće ostavlja na donedavnom trgu? To ne istražujete…. Radim sa ljudima i nebrojeno puta su me pitali gdje se nalazi “spomenik” Francetiću,bilo je tu zagrebčana,splićana,riječana,slavonaca itd…a da ne govorim “naših” ljudi i domoljuba iz inozemstva… Malen je ovo grad,poznajem tko je odovud a tko nije. Tako da nemate pravo osuđivati nas za veličanje nečega oko čega slunjani odmahuju rukom na spomen… Ako par osoba u ovom gradiću to štuje,netreba nas sve svrstavati u isti koš…
   Napravit ću onda usporedbu ako je tako kako vi tvrdite… Ako netko od vaših kolega novinara piše laži i klevete,onda ste svi takvi i nitko od vas ne radi za dobrobit naroda…

   OSTAVITE SE SLUNJA I OMALOVAŽAVANJA ŽITELJA OVOG GRADIĆA. AKO NAS POKUŠAVAJU UNIŠTITI POLIGONOM,NETREBA NAM JOŠ I OVAKVIH LAŽI PORED TOG…

  2. Cuore,svaka čast!Građani Slunja sigurno najmanje pale svijeće.Znam,jer nam je to bila obavezna stanica na putu na tekme po Dalmaciji.Svaki put smo stali zapaliti svijeću.I mi,Karlovčani,a i ekipa iz Zg,Slavonije itd.Ovo stvarno nije u redu od portala.Kaj bi trebao stajati pod drvetom i kupiti lampione svaki put kad ih netko zapali?Zaposliti nekoga da stoji tamo i gleda tko će zapalit svijeću?Možda postaviti video nadzor?Vrlo neprofesionalno od vas.Pa,jučer izvještaj sa kupališta.Uletio,pa počeo nasumce pucati?Alo!Razmirice između njih su trajale već duže vrijeme.Točno je znao u koga će pucati.Provjerite informacije prije nego objavite.Odo ća s ovog portala!Dosta mi je više gluposti.

  3. Svaka čast gradonačelniku na odgovoru!
   Ponekad vaši tekstovi nemaju veze sa novinarstvom nego se traži senzacionalizam i žutilo. Kiseli krastavci, ha? Za Francetića u Slunju malo tko mari, ali glavno da vi napišite Slunjani.
   Sad slobodno obrišite komentar ako hoćete i ako ne prihvaćate kritiku.

  4. Slunj, prekrasno malo mijesto na putu prema Plitvičkim jezerima. Da je samo malo pameti bio bi turistička meka. Gradonačelniče a da malo manje idete po službenim ručkićima kad idete u Zagreb i malo poradite na boljitku svekoloikog građanstva Slunja. Osobno sam Vas vidio dva puta kad je stol bio pun delicija a vas četvorica noge pod stolom osmjeh od uha do uha punih usta fine klopice i točene pivice svjetlo, pola litre. A da odete gradonačelniče u Sadlovac pa da zapalite svijeću kod sadlovačke crkve. Tamo je poklano i zapaljeno kompletno stanovništvo tog mijesta skup s crkvom od ovih o koima pišete. Znam. Kako znam, pa bili i moji s mamine strane na tom “derneku”.

  5. Jurice ….. serendaš isto kao ka -portal …. ti si plaćenik … četri lampiona ….. četri točene …. uh problema sunce vam kalajsano ….

  6. kao prvo ne seredam nego seruckam da sam rekao tri bio bih sumljiv da sam rekao pet isto tako ovako tvrdim i pri tome ostajem, Slunj je prekrasno mjesto koje bi moglo živjeti od turizma. Ne zaboravim i Slušnicu -Slunčicu Zimi, Melnicu za skijalište a Pliš za sanjkalište. Da je Ćato živ sve bi vas povuka za uha i doveo u red ovako polemika se vode oko lampinjona, hebi ga.

   • koji Ćato ….. jedan za kojeg ja znam je još živ ….. daj malo Jurice dođi kod imenjaka na točeno, smiri živce, vrati se korjernima i reci ….. ko ga šiša jer tako mora biti ….. sad vidim da o Slunju nemaš pojma …..

  7. ako je tako baš mi je drago, mora imati onda preko 80 god., ma i više.

  8. Da, imam fotku s njim kad sam imao 7 godina. Onako visok u baloneru ulijevao je strahopoštovanje među nama, dječurlijom. Molim da ga lijepo pozdraviš od unuka Mile Pavličića – Pisara, iz Drežnik Grada.

  9. Spomenik Francetiću odavno smaknut, ostalo samo drvo (obično kao i sva drveća oko nas), maleni kipić Bogorodice uz kojeg budu zapaljeni lampioni. Nigdje nema nikakvog natpisa, table, bilo kakvog teksta o Francetiću… Jedno je sigurno. Paliti lampione uz Bogorodicu još nije zakonom zabranjeno i nikada neće biti!

  Odgovori