KAportal Slunjani obilježavaju 27. godišnjicu progonstva - program "Da se ne zaboravi" u četvrtak i petak | Karlovački informativni web portal

Slunjani obilježavaju 27. godišnjicu progonstva – program “Da se ne zaboravi” u četvrtak i petak

Da se ne zaboravi – naziv je program kojim se u Slunju u četvrtak i petak obilježava 27. godišnjica progonstva stanovnika ovog grada.

U četvrtak će to biti učinjeno prezentacijom povijesnih događanja koja su prethodila Domovinskom ratu i satom povijesti za učenike osnovne i srednje škole u Furjanu, dok će na samu godišnjicu progonstva, 16. studenog, događanja početi u 9.30 sati paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim i nestalim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje će kasnije biti i položeni vijenci, te duž Ulice braće Radić.

Pola sata nakon toga, točno u 10, oglasit će se sirene i zazvoniti crkvena zvona, a u 10.30 sati iz Gradskog parka Kolona sjećanja krenuti prema Trgu Zrinskih i Frankopana. Tamo, kod spomen obilježja, bit će odana počast poginulim policajcima. Uslijedit će sveta misa u 11 sati u crkvi Presvetog Trojstva, dok će u 12.30, u Župnoj dvorani biti tribina “Da se ne zaboravi”, a u 13.30 otvorena izložba fotografija stradanja Slunja.

  • KAportal.hr

  • Odgovori