KAportal Slunj "zakapario" Passata od 300.000 kuna: Kupujemo isto kao što smo imali, samo novo, nije šminkerski | Karlovački informativni web portal

Slunj “zakapario” Passata od 300.000 kuna: Kupujemo isto kao što smo imali, samo novo, nije šminkerski

Nakon što je ljetos novo službeno vozilo za potrebe Karlovačke županije nabavio župan Damir Jelić (HDZ), slunjski gradonačelnik Jure Katić (HDZ) po uzoru na svojeg stranačkog šefa također se dao u kupovinu novog službenog limenog ljubimca, doznaje Jutarnji.hr.

Kupovina 310.000 kuna vrijednog Renault Koleosa za Županiju nije veliki izdatak, ako se gleda omjer tog troška i godišnjeg proračuna koji je veći od 500 milijuna kuna, no tristotinjak tisuća kuna vrijedan VW Passat je svakako značajan izdatak za Grad koji u prošloj godini nije uspio prihodovati ni 30 milijuna kuna.

Prema tehničkim specifikacijama, Slunj si je poželio limuzinu s automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Osim elektronskog programa stabilnosti vozila i druge standardne opreme za tu vrstu vozila, zatražili su putno računalo, led dnevna svjetla, upozorenje za ispuhanu gumu, grijana prednja sjedala, pomoć pri pokretanju na kosini te uvjetovali boju – metalik sivu. Novo vozilo trebalo bi zamijeniti postojeće, koje je iste marke, istog tip i iste boje. Iako će krajnja cijena kupcu nakon plaćenih poreza iznositi 295.000 kuna, gradonačelnik Katić kaže da se nikako ne radi o luksuzu, nego o potrebi.

 • – Kupujemo isto vozilo kakvo imamo, samo novo. Ovo postojeće je staro 11 godina i moramo ga promijeniti, sredstva smo osigurali u proračunu. Auto je naručeno i kada nam ga isporuče, staro ćemo prodati. Što se tiče tehničkih karakteristika, ništa posebno, nema kožnih navlaka. Ima četiri vuče, kao što je imalo i ovo, jer je kod nas takav teren, pa zimi bude problema. Znači, nije neki šminkerski auto – rekao je gradonačelnik Jure Katić za Jutarnji list.

  Na natječaj za vozilo javio se jedan ponuđač te je njegova ponuda u potpunosti zadovoljila tražene uvjete.

  KAportal.hr

 • 3 komentara

  1. Gradonačelniče, koliko će Grad Slunj osigurati studentskih stipendija ove akademske godine !??
   Jednu kao prošle godine ili čak dvije !??
   Ili najvjerojatnije s obzirom na investiciju u potrebitog Passata NIJEDNU !!

  2. E moj gradonačelniče, dobra stara poslovica glasi ” Lijepo je iz opanaka ući u špićoke, ali će povratak biti bolan “. Tvoje opravdanje je šuplje, jer za tvoje vladovanje u Slunju sve je gore i gore. Tim svojim sugrađanima nisi ništa pružio, ali si sebi omogučio da se voziš u limuzini mdo groblja i poslije do svog restorana na karmine. Zar neki puta ne pocrveniš i zapitaš se ” Tko sam to ja “. Rekao bi da si dno dna.

  3. koliko čujem od mojije slunjana baš se i ne žale previše na Gradonačerlnika. Baš mi se sviđa kako divani izgleda da su ga citirali. A ova gore kritika to ti je čista ljubomora zakaj ni niš rekel za Đipa e prc kad bi smel. Samo se ti vozio u PA SA TU pa red je neš valjda u jugo 45 https://www.youtube.com/watch?v=0IofpvkGJPM

  Odgovori