KAportal Slunj ima svjetsku prvakinju! Mala Ela Magdić osvojila zlato na Svjetskom kickboxing prvenstvu u Italiji | Karlovački informativni web portal

Slunj ima svjetsku prvakinju! Mala Ela Magdić osvojila zlato na Svjetskom kickboxing prvenstvu u Italiji

Ela Magdić (prva s lijeva) i ostatak slunjske ekipe na SP u Jesolu

U talijanskom Jesolu održava se Svjetsko prvenstvo u kickboxingu za kadete i juniore, na kojem s po četiri predstavnika reprezentaciju Hrvatske predstavljaju i borci karlovačkog i slunjskog KBK Tigar. Neki su svoj nastup već završili s više ili manje uspjeha, neke borbe tek čekaju, ali danas je stigla i najbolja moguća vijest – Ela Magdić iz slunjskog Tigra postala je prvakinja svijeta u point fightingu za mlađe kadetkinje u kategoriji do 42 kilograma težine!

Voljom ždrijeba, mala Slunjanka bila je slobodna u prvom kolu, a u drugom je s uvjerljivih 11:1 slavila protiv Brazilke Cristine Ferraz Borges Joyce. Na putu do finala stajale su joj još dvije Irkinje – u polufinalu je sa 7:2 svladala Amy Barrett, a u uzbudljivom i neizvjesnom finalu sa 8:6 bila je bolja od Lucy Conlon Oates i tako osvojila svjetsko zlato! Oates je viceprvakinja, a uz drugu Irkinju broncu je osvojila i Poljakinja Wiszniowska.

Od ostalih predstavnika iz naše županije, broncu je, pretpostavljamo (jer rezultati za ovu kategoriju nisu kompletirani budući još nije održana finalna borba) osvojio David Furdek iz karlovačkog Tigra, ali bilo je to dijelom i zbog volje ždrijeba i vrlo malog broja prijavljenih u njegovoj kategoriji (K-1 do 67 kilograma). Furdek je tako voljom ždrijeba bio slobodan u četvrtfinalu, a u polufinalu je poražen od Alžirca sa 3:0, no i to je bilo dovoljno za broncu.

  • Slunjanka Lara Radočaj u prvom je kolu svladala Južnoafrikanku Christasamy sa 11:0, da bi u četvrtfinalu tek zlatnim bodom, sa 13:12 izgubila od Britanke Williams. Pobjedu je ubilježio i Karlovčanin Lukas Jurašić, koji je u prvom kolu bio slobodan, potom u osmini finala sa 14:13 bio bolji od Grka Stavroua, a u borbi za odličje izgubio od Bugarina Krasnova.

    Dominik Perošić u prvom kolu je poražen od Rusa Arslanova, Lara Mihalić od Slovenke Brdar, Lorena Požega od Austrijanke Kattnig, dok je slunjska predstavnica Lucija Bakalar nastupila u dvije discipline – u point fightingu bolja je bila Britanka Weatherly, a u light contactu Švicarka Skopljak.

    KAŠonline

  • Odgovori