KAportal Sljedeće subote ide se na izlet u Ozalj - iz Zagreba i Karlovca kreće izletnički vlak "Putevima Slave Raškaj" | Karlovački informativni web portal

Sljedeće subote ide se na izlet u Ozalj – iz Zagreba i Karlovca kreće izletnički vlak “Putevima Slave Raškaj”

Izletnički vlak „Putevima Slave Raškaj“ vozit će 25. ožujka iz Zagreba prema Ozlju, javljaju iz HŽ-a.

Kako dodaju, radi se o prvom vlaku u sklopu projekta RUMOBIL, koji će doprinijeti poboljšanju ruralne mobilnosti i razvoju kontinentalnog turizma Karlovačke županije.

– Vlak će krenuti sa zagrebačkog Glavnog kolodvora u 9.10, iz Karlovca u 9.50 i u Ozalj stići u 10.10 sati. U mjesecu u kojemu se u Ozlju obilježava rad i stvaralaštvo ove slikarice, po dolasku vlaka izletnici će krenuti u turistički obilazak „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“, nakon čega će obići Stari grad Ozalj i posjetiti Zavičajni muzej, uz predstavljanje obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava i vinara toga kraja, navode organizatori.

Cijena aranžmana na relaciji Zagreb – Ozalj – Zagreb iznosi 40 kuan, a na relaciji Karlovac – Ozalj – Karlovac 20 kuna. U cijenu je uključen prijevoz vlakom, vodstvo stručnog vodiča i ulaznica za Zavičajni muzej, a djeca do 6 godina putuju besplatno. Povratak vlaka iz Ozlja je u 16.35 (Karlovac 16.59, Zagreb GK 17.41).

– Projekt RUMOBIL je projekt razvoja ruralne mobilnosti u europskim regijama, čiji su ciljevi provedba pilot-aktivnosti za povezivanje slabo naseljenih područja s većim čvorištima, te izrada RUMOBIL strategije kojom se regijama središnje Europe predlažu inovativni i primjenjivi pristupi javnom prijevozu u osam partnerskih regija. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a HŽ Putnički prijevoz jedan je od partnera projekta. HŽ Putnički prijevoz će u suradnji s Gradom Ozljem provesti pilot – aktivnost uvođenja izletničkih vlakova sa zagrebačkog na ozaljsko područje. Izletnički vlakovi vozit će od ožujka 2017. do kolovoza 2018. godine.

KAportal.hr

 

  • Odgovori