KAportal Za skijalište i hotelsko naselje na Bjelolasici zainteresirani ulagači iz Austrije, Rusije i Hrvatske - javili se gradonačelniku Ogulina | Karlovački informativni web portal

Za skijalište i hotelsko naselje na Bjelolasici zainteresirani ulagači iz Austrije, Rusije i Hrvatske – javili se gradonačelniku Ogulina

Skijalište na Bjelolasici

Nakon što se u Ogulinu “ukazao” Darko Pervan i sa svojim Bjelinom pokrenuo ulaganje vrijedno nevjerojatnih milijardu kuna, svjetlo na kraju ogulinskog tunela sve više bliješti.

Naime, nakon niza bezuspješnih dražbi za ostatke ostataka HOC-a Bjelolasica, gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) obavio je više razgovora s potencijalnim ulagačima u skijalište i hotelski kompleks u Jasenku podno Bjelolasice, a koji se administrativno nalazi na području Grada Ogulina.

Ima zainteresiranih ulagača

 • Jedini je problem, kaže nam Domitrović, što on nema nikakvih ingerencija nad HOC-om Bjelolasica čija je imovina predmet stečajnog postupka kako bi se namirili brojni vjerovnici.

  Dalibor Domitrović

  – Želim pomoći, to je jedino što mogu učiniti. Za Bjelolasicu ima dosta zainteresiranih, s jednim sam potencijalnim već i razgovarao, a najavilo ih se još troje da bi došli u Ogulin i obišli skijalište i hotelsko naselje, rekao nam je Domitrović. Kako nam je otkrio, trenutno su aktualna tri potencijalna ulagača, iz Hrvatske, Austrije pa čak i Rusije. Ovaj potonji u Ogulin bi mogao doći vrlo brzo da se na licu mjesta uvjeri kako je potencijalni turistički biser u hrvatskom teatru apsurda dotučen do nogu.

  Sedam godina od fatalnog požara

  Hotelsko naselje podno Bjelolasice čeka ulagača

  – Gotovo svaki tjedan dolazi netko s idejama vezanim za Bjelolasicu, netko sa željama a netko i s konkretnim prijedlozima. Ono što mogu je pokušati razgovarati i usmjeriti no ništa konkretno, jer nema niti dokumentaciju niti mogu stanje predstaviti na pravi način, kaže Domitrović.

  U četvrtak su se Ogulinci prisjetili dana od prije točno sedam godina kad je, po mnogima, zakucan i zadnji čavlić u sve nade da će jednom Bjelolasica postati ono što je godinama bila samo na papiru – Hrvatski olimpijski centar. Požar je poharao glavnu zgradu, HOC otišao u stečaj a više radnika i dan danas potražuje dio svojih nikad isplaćenih plaća. Na upit zašto se proteklih godina već nije našao kupac, Domitrović je samo rekao da mu se čini da nema tu baš neke želje da se posao kvalitetno pripremi i prezentira, očito mislivši na one koji vode stečajni postupak nad pokojnim HOC-om.

  Na Sabljacima restorana još nema

  Mjesto nekadašnjeg restorana na Sabljacima

  Iz stečajne mase je prije gotovo tri godine prodano drugo zgarište, ono uz jezero Sabljaci u Ogulinu gdje se nalazio restoran, nekad kultno okupljalište Ogulinaca. Domitrović nam kaže da je Grad učinio što je mogao, prema zahtjevima investitora proširio Prostorni plan i sada sve ovisi o privatnom investitoru. Namjena je, kaže nam, isključivo turističke i ugostiteljske namjene no sljedeći je korak na investitoru.

  Što će se u budućnosti događati s Bjelolasicom trenutno se ne može predvidjeti, no ako bi jedan razgovor s potencijalnim investitorom urodio plodom, Ogulin bi s pravom mogao reći da je dočekao “bolje dane”.

  KAportal.hr

 • Odgovori