KAportal Sjećanje na opernu divu - "Dan Drage Hauptfeld" u utorak u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom | Karlovački informativni web portal

Sjećanje na opernu divu – “Dan Drage Hauptfeld” u utorak u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom

Pod nazivom “Dan Drage Hauptfeld” u Gradskom kazalištu Zorin dom u utorak u 20 sati na rasporedu je glazbena večer kojom će se Karlovčani prisjetiti operne dive Drage Hauptfeld.

U režiji Tomislava Hauptfelda, uz nastupe Marijele Mateša, Radmile Bocek, Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora, Ognjena Gravore i Baletnog studija Zorin doma te kostimiranih povijesnih ličnosti udruge Historia Viva, u dvosatnom programu svi će moći saznati ponešto više o slavnoj opernoj pjevačici iz Karlovca.

Draga Hauptfel završila je tadašnji Glazbeni zavod u Karlovcu, glazbenu školu HGZ-a u Zagrebu te studij pjevanja na konzervatoriju u Beču. Pjevala u Karlovcu i Zagrebu, angažirana u bečkoj Volksoperi, Olomoucu, Dvorskoj operi u Weimaru te u Liberecu i stekla izniman ugled diljem cijele srednje Europe. Verdijeve Aida i Amelija, Puccinijeve Tosca i Mimi, Mozartova Donna Ana i Pamina samo su dio njenih velikih uloga na europskim opernim pozornicama. Nastupala je i s Dresdenskom filharmonijom te na čuvenim Svečanim igrama u Bayreuthu, u čijoj je i organizaciji sudjelovala. I u najslavnijim danima često je gostovala u Karlovcu, upravo u Zorin domu.

  • KAportal.hr

  • Odgovori