KAportal Šest malih karlovačkih bejzbolaša u reprezentaciji Little League Croatia na završnici natjecanja za Europu i Afriku | Karlovački informativni web portal

Šest malih karlovačkih bejzbolaša u reprezentaciji Little League Croatia na završnici natjecanja za Europu i Afriku

U poljskom gradu Kutno od danas se odigrava završni turnir Little League International za Europu i Afriku. Riječ je o najmasovnijem sportskom natjecanju djece i mladeži u svijetu, u koje se Hrvatska, ponajviše zahvaljujući upravo Karlovčanima, uključila prošle godine formiranjem Little League Croatia North.

Nakon što su diljem svijeta odigrane osnovne lige, slijede kvalifikacije za veliku svjetsku završnicu u South Williamsportu, Pennsylvania. Na kvalifikacijama ne sudjeluju pobjednici lige (ove godine hrvatsku Little League osvojili su mali Karlovčani!) već reprezentacije liga – na velikoj Little League World Series završnici nastupit će 16 ekipa osam iz američkih regija, a osam iz ostatka svijeta. Little League Croatia North u kvalifikacijama se bori protiv ekipa iz ostatka Europe i Afrike, a sistem natjecanja je “dvostruka eliminacija”, odnosno momčad napušta turnir nakon što ubilježi dva poraza.

U reprezentaciji hrvatske lige je i šest malih karlovačkih bejzbolaša – Duje Papić, Noa Pušić, Žan Čović, Dag Resanović, Bartol Bosanac i Ron Karin. Menadžer ekipe je Karlovčanin Dario Latković, a pomoćni treneri Danijel Resanović i Chris Ciatti. Ždrijeb nije bio posebno dobar – naši će mali bejzbolaši turnir otvoriti ogledom protiv domaćina Poljske. U slučaju pobjede idu na jednog od nositelja, Češku, a u slučaju poraza igraju s poraženim iz ogleda Nizozemaca i Španjolaca.

  • KAŠonline

  • Odgovori