KAportal Marija Jelkovac (HDZ) reagira na istup Vladimira Laya: Vrijeđajući mene da sam Jelićev "pitbull" uvrijedili ste i sve žene | Karlovački informativni web portal

Marija Jelkovac (HDZ) reagira na istup Vladimira Laya: Vrijeđajući mene da sam Jelićev “pitbull” uvrijedili ste i sve žene

Medijski istup dr. sc. Vladimira Laya na KAportalu, a nakon što je predsjednica karlovačkog HDZ-a Marija Jelkovac dala svoj osvrt na prosvjed na Korani protiv gradnje male hidroelektrane i tu prozvala upravo ovog sociologa i politologa da “buni oporbu”, dobiva svoj nastavak u okviru HDZ-ovog reagiranja na naš tekst.

Reagiranje prenosimo u cijelosti…

Iznoseći činjenice vezano za MHE na Korani nisam nikoga uvrijedila, ali je zato gospodin Vladimir Lay u svom intervju za KAportal uvrijedio mene i brojne članove HDZ-a iznoseći tezu da župan Damir Jelić o svemu odlučuje, jer mi valjda nemamo svoju glavu nego svi razmišljamo glavom Damira Jelića. G. Lay optužuje HDZ za jednoumlje, a on sam ne priznaje proces unutarstranačkih izbora na principu 1 član -1 glas kroz koji sam izabrana, dakle izruguje demokratski izborni proces i tvrdi da sam instalirana od strane Damira Jelića vrijeđajući na taj način ljude koji su me izabrali. Po njemu sam Jelićev „pitbull“ koji bespogovorno izvršava sve što mu se kaže, valjda zato što sam žena pa ne znam misliti svojom glavom.

 • G. Lay da li takva Vaša teza proizlazi iz neke Vaše sociološke analize?

  Moram priznati da ste me s takvim stavom kao intelektualac zaista neugodno iznenadili, a vrijeđajući mene uvrijedili ste sve žene koje odgovorno obnašaju sve poslove i dužnosti, pa tako i političke dužnosti, i nisu ničiji „pitbulli“ niti lutke na koncu. Kao žena i kao političarka morala sam reagirati na ovakav uvredljiv stav prema ženama radi svih žena, a posebno radi onih koje jesu danas, ali i onih koje će u budućnosti ući u prostor politike.

  Ne morate hiniti zabrinutost za gradonačelnika Damira Mandića, on i ja smo kao Modrić i Mandžukić i igramo za istu reprezentaciju.
  I na kraju, ne kanim više ulaziti u polemiku, već ću nastaviti raditi odgovorno i na taj način služiti svim sugrađankama i sugrađanima i domovini Hrvatskoj.

  KAportal.hr

 • 9 komentara

  1. Slažem se. Trebalo je koristiti formulaciju “ženka pitbulla”

  2. Prosim fino dali bi Gospođa Žena Političarka prije nego nastavi odgovorno služiti narodu otkrila dali je ona Modrić ili Mandžukić da ne bi bilo polemike oko toga.

   • Naša Crna Mare postaje sve bolja i bolja jer pokazuje da nema pojma o nacinalnom sportu. Za Mandića igra kao i Manđo za repku, a za Jelića samo kao veznjak sa navikom da igra neku polu špicu na Istambulskoj konvenciji. I sve je dobro dok ne naleti na neku mušku glavu (citiram: jer mi valjda nemamo svoju glavu nego svi razmišljamo glavom Damira Jelića). Jedna gospođa koja predstavlja sve žene HDZ-a koje su uvrijeđene I iznenađene jer mi ne mislimo Damirovog “glavom”.

    A kad pravnica koja vrijeđa gospodina Laya brine o svim ženama ovoga svijeta (citiram: reagirati na ovakav uvredljiv stav prema ženama radi svih žena, a posebno radi onih koje jesu danas, ali i onih koje će u budućnosti ući u prostor politike) onda postajem zabrinut. Jer gdje je Crna Mare tu je negdje i neki Hrvatko koji će na plinskoj boci prosvjedovati da obrani svoju Mare.

    A napad na Crnu Mare je i napad na sve branitelje ovog svijeta koje ona predstavlja bez obzira znaju li oni za nju ili ne.

    Pitt bull je divna životinja kad zna tko mu je gazda i gospodin Lay je tu pogriješio. Jer naša Crna Mare je podvojena kad je pitanje tko joj je gazda. Jer po ovim tekstoovima ona je dominantna ženka u svijetu opakih pasa.

  3. A baš ga je sada natrekeljala do daske. Nakon onakvog osvrta, prof. Lay bi odgovorio na isti način bilo žensko ili muško.

  4. Dobro je da žena političarka predsjednica zastupnica govori i piše.
   Uvijek ono što govorimo ili pišemo govori više o onome koji piše ili govori, nego li o onome kome se obraćamo.
   Suvišno je komentirati formu i sadržaj oba članka žene političarke predsjednice zastupnice vezane za HE i i prof. Laya.
   Vezano za prvi članak uputio bi ženu političarku predsjednicu i zastupnicu na članak Kaportala iz 2012. godine.

  5. Kao i svaki HDZ-ovac “cijenjena” gospođa pokazuje veliki nedostatak osnovnih moralnih načela.

   U svjetlu “biranja” gradskih direktora gdje se tjednima unaprijed, čak i prije nego se natječaj raspiše, zna tko će pobjediti na istome ona “ima” obraza pričati o demokratskim izborima ili ičem demokratskom u HDZ-u.

   Da ne pričamo ovo lupanje kako nema jednoumlja. Pa svaki HDZ-ov “sabor” na nacionalnoj razini obiluje šalabahterima za koga glasati.

   Ali, dio s “biranjem” gradskih direktora je najbolji pokazatelj zašto dotična lupa gluposti.

  6. dao sam si truda i pročitao tekst i to više puta i što reći na njega nego da zahtijeva onako… dublju analizu. Prava šteta je što na ovu izjavu gosp. Lay neće vjerojatno reagirati jer bi morao dati stručno mišljenje na tekst objavljen u cijelosti. A to bi bilo katastrofalno pogotovo što se ona poistovjećuje sa svim ženama koje se bave politikom. Ja sam, sve žene koje se bave politikom, drneš li mene dirnuo si sve nas. Ja sam one. Ja sam politčarka. Ja sam Modrić. Ja sam žena koja ne zna mislit svojom glavom. Ja pa ja, pa opet ja. Pluc, moja je zadnja – “I na kraju, ne kanim više ulaziti u polemiku, već ću nastaviti raditi odgovorno i na taj način služiti svim sugrađankama i sugrađanima i domovini Hrvatskoj”. Pa što onda za vrijeme radnog vremena radite na slapu. Kad je to radio Sokolić mam su ga šupili. A onda se javi Petacic u stilu ja pa ja pa opet samo ja. Na žalost u Hrvatskoj imamo političara na šutanje ali nemamo državnika koji bi ih doveo u red. Bilo bi prestrašno da Vam stranka nije dozvolila istupanje u javnosti odnosno slijedeći nadređeni Vama jer ona bi ovo bilo čisto politikanstvo.
   ” druga riječ, nastala također u staroj Grčkoj, a to je pojam politikanstvo. Tim pojmom Grci su nazivali one ljude koji su se bavili općim problemima grada, ali iz interesa, to su naplaćivali,(plaća) ne volonterski. I treći naziv bio je idiotes, ljudi koji se bave politikom (općim dobrom) samo iz osobnih, uglavnom materijalnih interesa.” Sori hebi ga, nisam je to napisao nego netko puno mudriji od mene. Konačno se nešto događa u ovoj našoj močvari.
   Tamo neki Carl i Gustav i Jung reče: “Psihoneuroza je u krajnjem slučaju, bolest duše koja nije našla svoj smisao.”
   “Vidi,- rekao mi je Pueblo poglavica Ochwia Biano, – kako bijelci ne liče na čovjeka. Njihove usne su tanke, nosevi šiljasti, lica su im izbrazdana i izobličena, njihove su oči ukočene, one uvijek nešto traže.
   Što traže? Bijelci uvijek nešto žele, oni su uznemireni i nespokojni. Mi ne znamo što žele. Mi ih ne razumijemo. Mi vjerujemo da su oni ludi.”
   “Pitao sam ga zašto misli da su bijelci ludi?
   Odgovorio je: Oni kažu da misle glavom.
   Pa naravno, čime ti misliš? – upitao sam ga.
   Mi mislimo ovim. – rekao je i pokazao na srce.”
   Sun Zi kaže:
   1. Uopće uzevši, u boljoj je situaciji onaj koji prvi zaposjedne bojno polje i Čeka
   svog neprijatelja; u lošijoj je onaj koji kasnije stigne na prizorište i srlja u borbu.

  7. Jako nam je inteligentna i vladajuča i oporbena garnitura, svi se ponašaju kao da žive u nekoj bajci…….samo fali na kraju još “i tako su živjeli do kraja svoga života”. Dok se ekipa preserava država nam umire, za 10 godina Hrvatska ce bit jedan običan odjel gerijatrije.

  8. Albert Einstein
   “Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir još nismo sigurni.”

  Odgovori