KAportal Sedam žena dobilo posao kao gerontodomaćice - pomagat će starima i nemoćnima na području Ozlja, Kamanja, Žakanja i Ribnika | Karlovački informativni web portal

Sedam žena dobilo posao kao gerontodomaćice – pomagat će starima i nemoćnima na području Ozlja, Kamanja, Žakanja i Ribnika

Sedam žena s područja grada Ozlja i općina Kamanje, Žakanje i Ribnik u sljedeće će dvije godine raditi kao gerontodomaćice i obilaziti starije i nemoćne pomagajući im i olakšavajući svakodnevni život. Ovaj je projekt, naime, jučer predstavljen u Gradskoj vijećnici Ozlja.

Nositelji projekta su Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj kao i općine, a uz podršku Područnog ureda Karlovac i Centra za socijalnu skrb Karlovac. Ukupna vrijednost projekta, koji će trajati 28 mjeseci, odnosno do 30. studenog 2020. godine, iznosi 2.034.345,66 kuna.

–  Mjesec kolovoz i rujan će obilježiti prvu fazu projekta u kojoj je projektni tim u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje identificirao žene koje će početi raditi 1. listopada. Za potrebe zaposlenica kupljena su tri bicikla iako će većinu terena obilaziti svojim automobilima, pošto je teren brdovit i velika je udaljenost od jednog do drugog korisnika. Krajnji korisnici su identificirani uz pomoć djelatnica Centra za socijalnu skrb, kao i samih općina i Grada Ozlja. Gerontodomaćice, njih 7, obilazit će minimalno 35 korisnika, kojima će olakšati svakodnevni život pružajući im pomoć pri održavanju čistoće stambenog prostora, pripremi obroka, održavanju osobne higijene, nabavi i dopremi namirnica i lijekova, a ono što je za stariju populaciju možda i najbitnije imat će s kim popričati i tako skratiti preduge usamljeničke dane.

  • Za krajnje korisnike će se nabavljati higijenske potrepštine i potrepštine za održavanje kućanstva na mjesečnoj bazi, dok će za žene iz ciljane skupine biti organizirana edukacija za gerontodomaćice, što će ih po završetku projekta učiniti konkurentnijima na tržištu rada, rečeno je na prezentaciji projekta.

    KAportal.hr

  • Odgovori