KAportal Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno u publikaciju Restaurant Croatice - "100 vodećih hrvatskih restorana" | Karlovački informativni web portal

Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno u publikaciju Restaurant Croatice – “100 vodećih hrvatskih restorana”

Lovački dom Muljava vratio se na listu nakon šest godina

Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno je u opsežnu publikaciju “100 vodećih hrvatskih restorana”. Riječ je o 23. godini projekta Restaurant Croatica, a ove godine u izbor je uvršteno više od 2.400 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj.

Najboljih 100 odabrano je kroz četiri stupnja izbora – prvo glasovanjem posjetitelja portala gastronaut.hr, zatim detaljnim upitnicima o usluzi i ponudi te glasovanjem ugostitelja za restorane, analizom podataka iz ispunjenih uputnika te jelovnika i vinskih karti te slaganjem konačne liste uz obvezu zadovoljavanja visokih kriterija u trećoj stavci i visokog plasmana u prve dvije.

Restorani iz Karlovačke županije odlično su ocijenjeni i u knjigu ih je uvršteno čak sedam. Riječ je o lijepoj pohvali, jer u regiji “Gorski kotar, Lika, Karlovac i okolica, Moslavina i Banovina” odabrano je 10 restorana, među kojima, dakle, čak sedam iz Karlovačke županije te po jedan iz Siska, Otočca i Fužina.

  • U knjizi su restorani prezentirani i sa svojim receptima specijaliteta te opisom prirodnog, povijesnog i kulturnog okružja.

    Karlovačku županiju tako predstavljaju, redom kako su predstavljeni i u knjizi, ogulinski restoran “Frankopan” i njihova pita od bundeve, josipdolska “Gradina” s mariniranom ličkom pastrvom, restoran “Mirjana & Rastoke” iz Donjeg Nikšića s domaćom štrudlom od jabuke u umaku od vanilije s preljevom od višnje, “DP” iz Donjeg Zvečaja sa smuđem u tempuri s umakom od traminca i kroketima od chia sjemenki, karlovački “Lovački rog” s biftekom u lovačkom umaku, ozaljski “Žganjer” s janjećim jetricama na jaškovski te povratnik na listu najboljih – “Lovački dom Muljava“, koji je predstavljen s dva recepta, odnosno s fileom divlje svinje u umaku od vrganja i sa čvarkušama.

    Uz navedene restorane, u uvodu koji predstavlja regiju spomenuti su i kreativni specijaliteti restorana “Dobra”, karlovačkog hotela Srakovčić.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori