Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno u publikaciju Restaurant Croatice - "100 vodećih hrvatskih restorana"
Sedam restorana iz Karlovačke županije uvršteno je u opsežnu publikaciju "100 vodećih hrvatskih restorana". Riječ je o 23. godini projekta Restaurant Croatica, a ove godine u izbor je uvršteno više od 2.400 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj.
Najboljih 100 odabrano je kroz četiri stupnja izbora - prvo glasovanjem posjetitelja portala gastronaut.hr, zatim detaljnim upitnicima o usluzi i ponudi te glasovanjem ugostitelja za restorane, analizom podataka iz ispunjenih uputnika te jelovnika i vinskih karti te slaganjem konačne liste uz obvezu zadovoljavanja visokih kriterija u trećoj stavci i visokog plasmana u prve dvije.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Dodaju da se "upravo taj dio radova odnosno ispitivanja provodi jer kompletan sustav grijanja mora ostvariti ugovorom definirane karakteristike".
-
Radi se isključivo o Nestle KIT KAT Mini 200 g u vrećici, izvijestio je HAPIH
Restorani iz Karlovačke županije odlično su ocijenjeni i u knjigu ih je uvršteno čak sedam. Riječ je o lijepoj pohvali, jer u regiji "Gorski kotar, Lika, Karlovac i okolica, Moslavina i Banovina" odabrano je 10 restorana, među kojima, dakle, čak sedam iz Karlovačke županije te po jedan iz Siska, Otočca i Fužina.
U knjizi su restorani prezentirani i sa svojim receptima specijaliteta te opisom prirodnog, povijesnog i kulturnog okružja.
Karlovačku županiju tako predstavljaju, redom kako su predstavljeni i u knjizi, ogulinski restoran "Frankopan" i njihova pita od bundeve, josipdolska "Gradina" s mariniranom ličkom pastrvom, restoran "Mirjana & Rastoke" iz Donjeg Nikšića s domaćom štrudlom od jabuke u umaku od vanilije s preljevom od višnje, "DP" iz Donjeg Zvečaja sa smuđem u tempuri s umakom od traminca i kroketima od chia sjemenki, karlovački "Lovački rog" s biftekom u lovačkom umaku, ozaljski "Žganjer" s janjećim jetricama na jaškovski te povratnik na listu najboljih - "Lovački dom Muljava", koji je predstavljen s dva recepta, odnosno s fileom divlje svinje u umaku od vrganja i sa čvarkušama.
Uz navedene restorane, u uvodu koji predstavlja regiju spomenuti su i kreativni specijaliteti restorana "Dobra", karlovačkog hotela Srakovčić.
KAportal.hr
Izdvojeno
-
Strah nas je da je sada sasvim jasno da vlasnici građevinskih objekata u Zvijezdi ne mogu računati na nadoknadu štete od osiguranja, pišu SDP-ovci.
-
"Program koji ćemo u naredna dva tjedna ponuditi građanima je konkretan, nije mrtvo slovo na papiru i temelji se na dobrim praksama dokazanih SDP-ovaca s terena, odnosno na aktualnim problemima."
-
Prema projektnoj dokumentaciji odabrana metoda zabijanja ne smije uzrokovati nikakvu štetu susjednim građevinama ili instalacijama, naglašava se u priopćenju.
-
Sve je to velika laž. Sutra se nakon 90 godina obnavlja procesija za Veliki petak u organizaciji KUD-a Klek kojega vodim. Možda gradonačelniku to smeta, kazala je.
Reci što misliš!