KAportal Sastanak danas poslijepodne: Detalji Plenkovićeve ponude sindikatima - prosvjetarima veći koeficijenti, ali u tri etape? | Karlovački informativni web portal

Sastanak danas poslijepodne: Detalji Plenkovićeve ponude sindikatima – prosvjetarima veći koeficijenti, ali u tri etape?

Vlada će udovoljiti zahtjevima provjetara i povisiti im koeficijente za traženih 6,11 posto, javlja Jutarnji list.

Tu će povišicu kroz koeficijente dobiti samo nastavno osoblje – učitelji, nastavnici i profesori u osnovnim i srednjim školama – i to u tri etape prema modelu 3+1+2.

Prvo povećanje koeficijenta od tri posto kreće već od 1. prosinca ove godine, drugih jedan posto povišice od 1. lipnja 2020. a ostatak od dva posto od 1. siječnja 2021. godine.

Jutarnji list doznaje i kako se povećanje koeficijenata neće odnositi na nenastavno osoblje (kuharice, spremačice, domari..), koji su također bili u štrajku, ali su i za njih osigurane povišice i to u vidu dodataka na plaću koje će biti nešto niže od 6,11 posto (jer su dodaci nešto niži).

To je ponuda koja je iskomunicirana još na sinoćnjem maratonskom sastanku Vlade i školskih sindikata, ali formalno sindikati školstva o njoj jutros raspravljaju na svojim sindikalnim tijelima.

  • Predstavnici sindikata u sustavu obrazovanja danas se u 14.30 sati opet sastaju s premijerom Andrejom Plenkovićem.

    RTL.hr

  • Jedan komentar

    Odgovori