KAportal Saborsko očekuje velika ulaganja u turizmu - grade se dva kampa, župan Damir Jelić pohvalio se što je učinila Županija | Karlovački informativni web portal

Saborsko očekuje velika ulaganja u turizmu – grade se dva kampa, župan Damir Jelić pohvalio se što je učinila Županija

Jedna od najnerazvijenijih općina u Karlovačkoj županiji, Općina Saborsko, očekuje novi turistički procvat i to gradnjom dva kampa privatnih investitora. Ovo je, između ostalih, bila tema dislociranog kolegija župana Karlovačke županije Damira Jelića koji je na jedan dan cijelu svoju administraciju preselio u Saborsko.

Kamp na ulazu u Nacionalni park

KAportal je već prije pisao o velikom ulaganju obitelji Mataković u Saborskom koja tamo gradi kamp sa stotinjak smještajnih jedinica i to na samom ulazu u Nacionalni park Plitvička jezera. Matakovići su, podsjetimo, vlasnici jednog od najboljih kampova na hrvatskom kontinentu, Slapića kod Duge Rese. Kako je danas rečeno na kolegiju župana, tamo će kamp biti izgrađen na površini od 3 hektara. Župana i suradnike s investicijom je upoznao vlasnik Drago Mataković koji je naveo da će ukupna vrijednost investicije biti oko 20 milijuna kuna. Završeni su radovi na prometnicama i dijelu infrastrukture, a sljedeće godine slijedi nastavak radova i mogući završetak. Po završetku ovog kampa u njemu bi trebalo biti zaposleno između 20 i 30 ljudi iz ovog kraja.

  • U vijećnici Općine Saborsko razgovaralo se o projektima koje Karlovačka županija ima u planu na području Općine Saborsko, a jedna od tema bila je već toliko spominjana Slovinjska deklaracija koja obuhvaća i područje Općine Saborsko.

    Hitno rješavanje vodoopskrbe

    – Općina svoje razvojne programe bazira na turizmu i poljoprivredi zbog blizine Nacionalnog parka Plitvička jezera, a i zbog činjenice što jedan dio općine i pripada prostoru Nacionalnog parka. Kao preduvjet za takav razvoj imperativno je obnoviti postojeću, a potom i u potpunosti izgraditi novu trasu državne ceste DC 42, na području od Saborskog do Koranskog mosta u općini Rakovica. Nužno je osigurati kvalitetnu vodoopskrbu, što sada u ovom području nije slučaj. Općina u svom planu ima izgradnju Doma kulture koji bi služio i kao vatrogasni dom te Centra za mlade, kao budućeg mjesta okupljanja mladih ovog kraja, rečeno je na kolegiju.

    Kako je naglasio župan Jelić, Karlovačka županija je ove godine iz svog programa “407 za 047 županiju” riješila dva velika projekta u Saborskom, a to je projekt razminiranja šumskih površina na području Ličke Jasenice vrijedan 1,3 milijuna kuna, od čega su sredstva Županije 350 tisuća kuna, a drugi je projekt deblokade računa Općine Saborsko za koji je Karlovačka županija iz Razvojnog fonda županije uplatila Općini 2 milijuna kuna i tako riješila ogroman problem koji već duže vrijeme blokira rad Općine.

    KAportal.hr

  • Odgovori