KAportal TKO ĆE IZDRŽATI DO IZBORA S predizbornim "šamaranjem" započeo HNS - krenuli redom, od Vučića i Petračića do SDP-a | Karlovački informativni web portal

TKO ĆE IZDRŽATI DO IZBORA S predizbornim “šamaranjem” započeo HNS – krenuli redom, od Vučića i Petračića do SDP-a

– Očekujem da župan ostvari ono što je prije dva mjeseca obećao i u petak na sjednici Županijske skupštine bude osnovano povjerenstvo koje će pronaći model za besplatne udžbenika svim učenicima. Ako to u petak ne bude, u ponedjeljak krećemo s potpisivanjem peticije jer naši učenici zaslužuju besplatne udžbenike. Od toga neću odustati ni ako postanem županica ni ako budem vijećnica, poručila je s današnje pressice Marina Novaković Matanić, najavivši i da će pokušati osigurati besplatne vrtiće.

Za Bjelolasicu nije kasno?

Kazala je da stanovnici u Karlovačkoj županiji ne traže puno, već sasvim uobičajene stvari koje im moraju biti osigurane, a ne da na Švarči nema kanalizacije, u mnogim mjestima cesta bez asfalta, u Bogovolji puta kojim bi učenici mogli normalno ići, u Slunju dovoljno srednjoškolskih programa da ne moraju roditelji slati djecu u Karlovac…

Sve to, ali i Bjelolasicu ponovo kao olimpijski centar, razvijeniji turizam poljoprivredu i gospodarstvo, uz podršku ostalog tima, postane li županica, realizirat će s dožupanima Darkom Puškarićem iz Ogulina i Brankom Jakšićem iz Ozlja. Obojica su bogatog radnog iskustva, koje će, najavili su, iskoristiti kako bi rješavali probleme koji u županiji postoje i omogućili bolji standard njenih stanovnika.

Dobar samo njihov kandidat?

Ipak, Novaković Matanić je napomenula da se protive postojećem modelu s ovoliko županija, gradova i općina, te da se nada da će Plenkovićeva Vlada to promijeniti i smanjiti njihov broj, odnosno, napraviti ono što nije niti jedna prijašnja Vlada: drugačiji, učinkovitiji preustroj.

Govoreći o Karlovcu, naglasila je da od svih kandidata za gradonačelnika jedino HNS-ov Nikola Badovinac može donijeti nešto dobro gradu.

SDP s Mostom i HDZ-om

– Nije istina da nismo željeli okupiti ljevicu i centar jer Petračić je odbio biti u ekipi kada smo dogovarali da on bude kandidat za gradonačelnika, a HNS i SDP daju kandidate za zamjenike. Zato je došlo do podjele i građani to imaju pravo znati, naglasila je Novaković Matanić  i poručila Petračiću da se zapita je li doista nezavisan jer “njegova tvrtka mnoge poslove radi za Grad, on je bio u HSS-u kada je trebao postati pročelnik, a onda je ušao u Most, koji je koalicijski partner HDZ-a”.

– SDP će sutra odlučiti hoće li podržati Petračića. Znači li to da SDP odlazi s Mostom i HDZ-om, upitala je Novaković.

KAportal.hr

 • 11 komentara

  1. Sjećam se komentara HDZ-ovaca da Marina svojim izjavama ide njima na ruku.Varate se kad bi vi izrekli ovoliko istine kao ona već bi vam D&D odsjekli “glave”.

  2. Novaković Matanička počinje gristi sve oko sebe. Jasno je da bivša nedodirljiva partijska djelatnica shvaća da više nije u kombinacijama. Da je HNS neka normalna stranka i nju i Badovinca bi već davno izbacili iz stranke.

   A sada malo analize…..koliko ljudi uopće glas za HNS? Što je to HNS u Karlovcu?
   Ta stanka se godinama (od vremena Šantića i Vuljanića) šlepala na blatobranu SDPa i koalicija. Koju to oni imaju markicu?

   Nervoza Matanić Novakovičke je očita jer više nikada neće biti bitna za bilo koju kombinaciju. Pa za nju neće glasati ni obitelj osim ako ih ne prisili.

   Petračić je jedini shvatio da samo ujedinjeni bez stranaka i markica (sa oznakama fotelja) mogu dobiti HDZ.

   U biti Matanička sada odrađuje posao za HDZ jer im nije upalilo vezivanje Petračića za nju i Badovinca EDIT

   Marina vrijeme političkih tajnica nestaje , nema više ni prijatelja iz SDPa. Zaboravila si i Jožu i Daria i Žarka i malog Žigija. Zaboravila si i Ogija nešeg Štajdija i ekipu oko Mateljana i Mikulandrića.
   Tebe više nema u našim srcima i tvoja ujedanja pokazuju koliko si nemoćna.

   Pa pa Marina. Ti si prošlost i Karlovac je zbog toga bolji.

  3. Nit županica, nit vijećnica – ni znanja ni pameti – samo galama.

  4. … e da, još nešto – ne pljuje se u zdjelu iz koje si do jučer kusala…

  5. Nisam u stranci ali brillen kod tebe je očigledno kojoj opciji pripadaš.U hrpu stvari se nisam slagala i neslažem sa Marinom al u jednom sigurno da,ne drže je u šaci i nije potkupljiva.Spominješ Žarka on je mućak i prodana duša,Jelićev patron.On je sramota SDP-a i neumjesno je uz njega spominjati pravu gospodu poput Štajduhara i Jankovića.

   • Nepotkupljiva , a još k tome nema pojma o čemu priča. To je najveća opasnost. Nema u SDPu gospode….samo drugovi.
    Spomenuo sam sve za koje sam čuo da su još možda u SDPu i nije mi bila namjera uspoređivati drugove….koji su “ginuli” godinama za ovakav SDP koji imamo sada…šaka jada za koju će glasati 16-25% bez obzira tko bio na listi….
    I nemoj uspoređivati Štajduhara i Jankoviča jer policajac i ekonomista baš nisu usporedivi.
    Još ti samo fali financijski policajac i porezna uprava uspoređena sa našom milom gospođom iz diplomacije koja pegla kartice.

  6. Al buba, ko maxsim po diviziji.

  7. Malo prije citam izjavu gdje. Matine da dozupane treba ukinuti a ovdje vidim da predstavlja svoje. Valjda joj trebaju da ima koga ukinuti…. nemoze ukinut ono cega nema.
   Iako…. vjerujem i da ie nepotkupljiva, tj. da je jos nitko nije ni potkupljivao jer ne znam za sto bi ju potkupljivao.

  8. Partijska djelstnica koja si dozvoljava pljuvati po svima a sebe nije dotakla pitanjem tko sam zapravo J A i koja je moja svrha postojanja u toj politici i stranci NN,

  9. Al’ ste navalili pljuvat po ženi..Nitko ne bi o njoj nešto lijepo rekao,.. na primer da je svjetska prvakinja u zabijanju noža u leđa.

  10. Dragi moji ona ima jednu veliku manu ako je tako možete zvati jer je za mene to vrlina,kaže što misli za razliku od nekih Damira i ostalih koji pričaju ono što želite čuti.Nas građane smatraju stokom sitnog zuba jer smo si to mi dopustili

  Odgovori