KAportal RTL spreman za rukomet: Komentatori Vuksanović, Blažičko i Jurković uz Brkića i Šolu | Karlovački informativni web portal

RTL spreman za rukomet: Komentatori Vuksanović, Blažičko i Jurković uz Brkića i Šolu

U četvrtak, 10. siječnja, počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu za muškarce u Njemačkoj i Danskoj, a RTL će na svom glavnom kanalu, kao i na RTL2 te online platformi RTLplay, prenositi više od 50 utakmica.

Susrete hrvatske reprezentacije, a prvi takav je u petak, 11. siječnja, u 18 sati protiv Islanda, Filip Brkić i Vlado Šola komentirat će s mjesta događanja dok će sve ostale utakmice komentirati urednik sporta na RTL-u Antonio Vuksanović te sportski komentatori Ivan Jurković i Juraj Blažičko.

– S obzirom na važnost rukometa u hrvatskim sportskim okvirima, ali i kod nas na RTL-u, možemo slobodno reći da je u projekt uključen cijeli RTL: od kolega iz tehnike, marketinga, prodaje, cijelog Informativnog programa, ali i programa općenito… Ovo je peta uzastopna godina da je rukometna reprezentacija u siječnju na RTL-u. Tako da su svi sektori već uigrani i samo nastavljamo tamo gdje smo stali prije nekoliko mjeseci. Svi znaju što moraju raditi kako bi u eter izašao vrhunski proizvod kakav zaljubljenici u rukomet i u sport očekuju. A mi ćemo ove godine još malo podići letvicu i prenositi najviše utakmica do sada, više od 50, sve ono najvažnije iz Njemačke i Danske bit će na programima RTL-a – poručuje Vuksanović, koji će komentirati utakmice na glavnom kanalu. Utakmice koje će se prikazivati na RTL2 te na RTLplayu komentirat će Ivan Jurković te Juraj Blažičko.

 • DOBRA ATMOSFERA U REPREZENTACIJI

  – Već sam komentirao na RTL-u neka sportska događanja, a svakako mi je najdraže bilo raditi povijesnu utakmicu između Hrvatske i Engleske na Wembleyu, kad smo pobijedili 3:2. Nadajmo se da će jednako uspješno biti i ovo prvenstvo. Dobra je atmosfera u reprezentaciji i na dečkima nije pritisak kakav je bio ranijih godina, što uvijek može biti produktivno – kaže Jurković, a s njegovim se predviđanjima slaže i Blažičko.

  – Nismo glavni favoriti, ali me zapravo ne bi čudilo da pripremimo neko iznenađenje – kaže Juraj Blažičko, kojem je ovo prvenstvo prva suradnja s RTL-om.

  – Treme nema, ima samo pozitivnog adrenalina, ali kad si dobro pripremljen, nema većih problema. Za svaku se utakmicu pripremim proučavajući oba tima, kao i mjesto gdje se igra, dvoranu i slične podatke koji bi gledateljima mogli biti zanimljivi – kaže Blažičko.

  PRIPREMAJU SE VEĆ TJEDNIMA

  U Njemačku i Dansku putuju i RTL-ovi reporteri Ines Goda te Boris Jovičić koji će se javljati uživo s terena.

  – Iako sam odradila nekoliko prvenstava koje je prenosio RTL, uvijek ima treme. Inače pratim sport, a rukomet naročito, pa s te strane nema problema. Pripremamo se već tjednima i idemo spremni u Njemačku, a spremni su i reprezentativci pa se nadamo i dobrom rezultatu – kaže Goda.

  Njezin kolega Jovičić odradio je nogometno prvenstvo u Rusiji pa kaže kako bi se volio javljati iz Njemačke s istim rukometnim uspjehom.

  – Tijekom prvenstva uvijek je stresno pripremati se, zapaziti sve detalje i postaviti pravo pitanje u pravo vrijeme, ali kad sve prođe, uvijek ostaju lijepa sjećanja, stres se zaboravi – kaže Jovičić.

  RTL prvu utakmicu prvenstva donosi u četvrtak u 18 sati na RTL2, gdje se sastaje domaćin Njemačka s Korejom, dok je u 20 sati na RTL-u prijenos utakmice između Čilea i Danske!

  PRENOSIMO www.hzsn.hr Izvor RTL https://www.rtl.hr/

 • Odgovori