KAportal Rotarijanci organiziraju predavanje i donacijski domjenak - sredstva idu za sadnju drveća kod Opće bolnice | Karlovački informativni web portal

Rotarijanci organiziraju predavanje i donacijski domjenak – sredstva idu za sadnju drveća kod Opće bolnice

Rotary klub Karlovac – Dubovac organizira u petak u 19 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac (Kralja Tomislava 19b) predavanje i donacijski domjenak u sklopu akcije “Zasadi drvo, ne budi panj.” koju je započela Građanska inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“. Inicijativa je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

U sklopu donacijskog druženja doc. dr. sc. Borka Bobovec s Agronomskog fakulteta održat će predavanje “Graditi zeleno, živjeti zeleno”, sa Šumarskog fakulteta predavanja će održati prof. dr. sc. Ivan Župčić na temu “Drvo je prirodno i prvo”, a prof. dr. sc. Matija Bakarić na temu “Ekonomski i socijalni aspekti šumarstva”.

Ravnatelj Opće bolnice Karlovac i član Rotary kluba Karlovac – Dubovac, doc. prim. dr. sc. Ervin Jančić predstavit će terapeutski park bolnice “Nikola Šebetić”. Upravo tom parku namijenjene su i sadnice koje će biti kupljene prikupljene novčanim sredstvima, a njihova je sadnja predviđena u periodu od 25. do 27. listopada.

  • KAportal.hr

  • Odgovori