KAportal Rođendanska svečana sjednica Gradskog vijeća proći će bez oporbe - razlog bojkota "bahatost HDZ-a i nepoštivanje vijećnika" | Karlovački informativni web portal

Rođendanska svečana sjednica Gradskog vijeća proći će bez oporbe – razlog bojkota “bahatost HDZ-a i nepoštivanje vijećnika”

Na svečanoj sjednici neće biti predstavnika oporbe

Grad Karlovac sutra slavi svoj 439. rođendan no svečana sjednica Gradskog vijeća u Zorin domu ovog će puta po svemu sudeći proći bez predstavnika oporbe.

Još u utorak predvodnik Nezavisne liste Naš Karlovac Davor Petračić najavio je da neće doći na svečanu sjednicu, a neslužbeno saznajemo da će je bojkotirati odnosno zaobići i vijećnici SDP-a i Živog zida.

– Razlog mog nedolaska je bahatost HDZ-a, nepoštivanje i uskraćivanje prava vijećnicima iz redova oporbe, rekao nam je Davor Petračić.

  • Oporbu je opravdano razljutilo što na radnoj sjednici u utorak na dnevnom redu nije bilo “aktualnog sata” odnosno vremena predviđenog za pitanja vijećnika. Nadalje, to je odlučilo Predsjedništvo Gradskog vijeća a radi se, tvrdi Petračić, o kršenju Poslovnika u” kojem stoji da se Aktualni sat održava nakon utvrđivanja dnevnog reda, te da odluka o njegovu neodržavanju nije u ovlasti Predsjedništva”. Dario Janković (SDP) potvrdio je da je bilo sjednica na kojima “aktualca” sata nije bilo, no složio se s Petračićem da Predsjedništvo ne donosi odluku o tome.

    Oporba je napustila sjednicu pa je i odluka da se Jelki Glumičić ipak oduzme već dodijeljena Plaketa grada donešena uz glasove samo HDZ-ovaca.

    KAportal.hr

  • Odgovori