KAportal Rješava se višegodišnji problem ceste u Lišnici - Komunalci spustili cjevovod, na potezu ŽUC | Karlovački informativni web portal

Rješava se višegodišnji problem ceste u Lišnici – Komunalci spustili cjevovod, na potezu ŽUC

Županijska cesta kroz Lišnicu već dugo stvara probleme tamošnjim mještanima. Naime, cesta je bila uska pa je Grad krenuo u njeno proširenje, no došlo je do problema i cijeli postupak uređenja ove prometnice prilično se odužio.

Gradska vijećnica Ljiljana Galić u nekoliko navrata upozoravala je na ovaj problem ističući kako je cesta prilikom velikih kiša postala zona sumraka.

– Prošle jeseni sam upozorila na problem ceste u Lišnici, koja je proširena, ali nije dovršena pa kad su počele kiše cesta je postala zona sumraka, puna ilovače I blata. Grad je uložio 30 tisuća u njeno proširenje. Trebalo je još, kako je ranije definirano, uložiti dodatnih 40 tisuća kuna za spuštanje vodovoda kako bi se cesta mogla asfaltirati od strane Županijske uprave – ispričala je Galić.

  • Ovih dana, kako doznajemo od gradskog pročelnika Mladena Rakočevića, dovršeni su radovi na vodovodu, a do jeseni cesta bi trebala, prema obećanjima ŽUC-a dobiti i asfaltni tepih.

    – Riječ je o razvrstanoj, odnosno županijskoj cesti L34065 koju je Grad odlučio proširiti, a bivši predsjednik Mjesnog odbora Mata Novosel puno nam je pomogao jer je razgovarao sa svim mještanima po pitanju rješavanja imovinskih odnosa. Cesta je bila uska i u usjeku, a kad se krenulo u proširenje vodovodni cjevovod koji tuda prolazi ostao je u zraku. Ovih dana Komunalno je zamijenilo postojeće dotrajale cijevi novima i spustio vodovod, a sad ŽUC treba postaviti asfalt, jer Grad to ne smije. Vjerujem da će cesta do jeseni dobiti asfalt – pojasnio je pročelnik Rakočević.

    Ukupna vrijednost radova je oko 150 tisuća kuna, a asfaltiranje ceste u dužini od 620 metara financirat će ŽUC i tako riješiti problem tamošnjih mještana.

    KAportal.hr

  • Odgovori