KAportal Rijeke ponovo rastu, na Korani proglašene izvanredne mjere - zbog vode na kolniku zatvorene brojne ceste | Karlovački informativni web portal

Rijeke ponovo rastu, na Korani proglašene izvanredne mjere – zbog vode na kolniku zatvorene brojne ceste

vodostaj_korana_12Novih 20 litara kiše koliko je u posljednjih 24 sata palo na karlovačkom području, te kiša koja i dalje pada nikako ne ulijevaju optimizam u stanje na karlovačkim rijekama koje od noćas ponovo rastu.

Kupa je do 3 sata ujutro stagnirala, ali potom ponovo počela rasti, doduše tek po 1 centimetar na sat. Sada je na 726 centimetara koliko je dosegla jučer u 15 sati.

Korana raste brže, tako da su na njoj proglašene izvanredne mjere obrane od poplave. Vodostaj rijeke je u 7 sati bio 732 centimetara.

 • Svi se nadaju prestanku oborina i razvedravanje koje najavljuju i prognostičari DHMZ-a za drugi dio dana. Međutim, prognoza za sutra ne ide na ruku, jer je najavljena nova kiša.

  Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste:

  DC36 u mjestima: Koritinja (između Karlovca i Pisarovine), Blatnica-Donja Kupčina i Gradec Pokupski,
  ŽC3229 Topusko-Maljevac.

  U Karlovcu: ulica Mala Švarča, Husje-Kobilić, Brežani-Brođani i cesta u naselju Karasi.

  Zbog klizišta na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u mjestu Ozalj vozi se jednim trakom, a zatvorena je i lokalna cesta Donji Oštri Vrh-Ozalj.

  KAportal.hr

 • Odgovori