KAportal Rijeka ovo ne pamti: borba s vatrom trajala je do kasno u noć, s kontroliranog požarišta još se dimi | Karlovački informativni web portal

Rijeka ovo ne pamti: borba s vatrom trajala je do kasno u noć, s kontroliranog požarišta još se dimi

foto: Riječanin.hr

Požar koji je u petak nešto iza 21 sat buknuo na Škurinjskoj cesti 1, u skladištima proizvodno-skladišno-izložbenog kompleksa Elgrada u Rijeci pa se potom vrlo brzo proširio i na druga skladišta i uslužna postrojenja u neposrednoj blizini, napokon je tijekom noći ugašen, piše Riječanin.

Ugasili su ga udruženim naporima požrtvovni vatrogasci iz Rijeke, Opatije, Viškova, Jelenja i mnogih drugih mjesta riječkog prstena koji su svom zadatku još jednom pristupili brzo, vješto, hrabro i nadasve požrtvovno – i na tome im treba odati najveća priznanja!

Danas ujutro s požarišta se još dimi, no to je posljedica ogromne vatre koja je od noćas ugašen, a vatrogasci kontroliraju požarište kako neki eventualno zaostali plamičak noćašnje vatrene stihije ne bi ponovno zaprijetio rasplamsavanjem.

  • U cijelom ovom nesretnom događaju na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava no materijalna šteta bit će ogromna – u potpunosti je izgorio ne samo kompleks Elgrada već i nekoliko susjednih skladišno-uslužnih prostora, poput praonice vozila Baywash u kojoj se u trenutku izbijanja požara nalazilo i nekoliko vozila i motocikl.

    Uzroci požara utvrdit će se očevidom protupožarnih inspektora a nakon njihova izvida znat će se i je li ovaj požar katastofalnih razmjera nastao nesretnim slučajem odnosno nečijom nepažnjom ili je uzrokovan nečijim namjernim, suludim činom, piše Riječanin.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori