KAportal Retencija Ogulin neće stati: HŽ dala suglasnost, Hrvatske vode dokumentaciju, a pravni timovi dobili 339 predmeta za riješiti | Karlovački informativni web portal

Retencija Ogulin neće stati: HŽ dala suglasnost, Hrvatske vode dokumentaciju, a pravni timovi dobili 339 predmeta za riješiti

Iako se prije samo nekoliko dana činilo da će cijeli projekt retencije u Ogulinu stati, danas, srećom, sasvim druga priča: HŽ Infrastruktura dala je potrebnu suglasnost, Hrvatske vode i ostali – Županija, njene ustanove i tvrtke – obavili primopredaju dokumentacije i pravni timovi počinju rješavati 339 predmeta.

Iz Županije su, naime, poručili da je danas u Uredu župana obavljena primopredaja dokumentacije od strane Hrvatskih voda i svih sporazumnih strana za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za zaštitu od poplava grada Ogulina.

– Formirano je 5 timova koji se sastoje od 2 pravnika iz Karlovačke županije, Županijske uprave za ceste, Razvojne agencije Karlovačke županije, Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije, Opće bolnice Karlovac i Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin. U rad im je dodijeljeno ukupno 339 predmeta za koje sve treba pokrenuti zakonom propisan postupak pred Uredom državne uprave u Karlovcu. Hž infrastruktura suglasna je sa izrađenim glavnim projektom. Tom prilikom predstavnici Hrvatskih voda predvođeni Natašom Rahelom Borovček izvijestili su Karlovačku županiju kako se projekt razvija u potpunosti u skladu sa zadanim i planiranim rokovima. U tijeku je finalizacija ishođenja potvrde na glavni projekt od strane HŽ infrastrukture koja prethodi pokretanju postupka za izdavanje građevinske dozvole, priopćila je Županija.

  • KAportal.hr

     

  • Odgovori