KAportal Reagiranje Hrvatskih voda: Petračić plasira nestručne i proizvoljne ocjene u predizborne svrhe, građani mogu biti mirni | Karlovački informativni web portal

Reagiranje Hrvatskih voda: Petračić plasira nestručne i proizvoljne ocjene u predizborne svrhe, građani mogu biti mirni

foto ilustracija

Na izjavu kandidata za gradonačelnika Karlovca Davora Petračića te njegovo mišljenje da bi po sadašnjem projektu Hrvatskih voda grad Karlovac mogao doživjeti sudbinu New Orelansa, reagirali su iz Hrvatskih voda.

Naime, 17.svibnja 2017. na KAportalu objavljen je članak naslova „Petračić poziva Mandića, ali ne na kavu nego na sučeljavanje – gdje su bitne teme, prva da projekt Hrvatskih voda dovodi do sudbine New Orleansa“.

Reagiranje Hrvatskih voda prenosimo u cijelosti…

S obzirom da je iznoseći svoja stajališta o projektu zaštite od poplava uznemirio građane grada Karlovca koji su zadnjih godina uistinu bili pogođeni velikim poplavama i velikom materijalnom štetom, molimo Vas da objavite na vašem portalu odgovor Hrvatskih voda.

Gospodin Petračić plasira nestručne i proizvoljne ocjene o projektu  „Zaštita od poplava grada Karlovca“.

Nedopustivo je da se u tijeku predizborne političke kampanje zloupotrebljava ozbiljan projekt na kojem je radio niz stručnjaka i  koji ima za cilj cjelovito zaštiti grad Karlovac i njegove građane te njihovu imovinu od poplava.

Građani grada Karlovac mogu biti mirni i sigurni da su Hrvatske vode projekt sagledale u potpunosti sa stručnog aspekta te u intenzivnoj suradnji s Gradom Karlovcem osigurale njegovu provedbu.

Pozivamo gospodina Petračića da po završetku predizborne kampanje dođe u Hrvatske vode kako bi ga sa stajališta struke upoznali s projektom „Zaštita od poplava grada Karlovca“.

Smatramo korektnim da objavite ovaj odgovor u cilju zaštite struke, ugleda Hrvatskih voda i Grada Karlovca kao i istinitog informiranja građana koji su zasigurno uznemireni zbog iznošenja nestručnih tvrdnji od strane gospodina Petračića.

KAportal.hr

 • 6 komentara

  1. Slika u članku pokazuje svu stručnost Hrvatskih voda. Pitajte ljude u Logorištu, Gracu, Selcu,Donjem Mekušju Husju i Vodostaju što se dogodilo nakon zahvata u slivu Korane( ministrov most) prekopa Korana Kupa bez građevinske dozvole. Što se događa vezano na poznati nasip u Gornjem Mekušju ?
   Hrvatske vode su mogle objaviti imena projektanata kako bi građani znali tko ih je i tamo “štitio” od poplava.
   Ali ipak je to dobro organizirana uhljebnička organizacija sa umreženim projektantima i nadzornim inženjerima koji za ništa nikada ne odgovaraju.
   Pametnom dosta, a bedake neka i dalje plavi voda.
   Tko je potpisao ovaj demanti i zašto ga ne objavite sa potpisima?

   Očito ih jako žulja tekst gospodina Petračića čim se sa državne razine miješaju u lokalne izbore.

  2. HDZ-ov uhljeb se javlja iz Hrvatskih voda kako bi od potopa spasio svoje mentore

  3. Ha ha. Projekt izgradnje nasipa nizvodno od Karlovca. Stvarno, svaka čast struci.. Nadam se da će se stručnjaci odazvati kada ih pozovemo da nam pomognu graditi zečje nasipe u gradu.

  4. Građani mogu biti mirni…..dok ne padne prva obilnija kiša.
   Prošle i ove godine imali smo samo sreće da je nije bilo.

  5. Europica stvarno nije normalna i ima viška novca za ovaj ludi projekt. 300 000 000 00 kunjerosa za pokriti nečiji loš odabir lokacije kolektora otpadnih voda, ne čiščenje korita rijeka, podizanje nivoa slapova na Korani i Kupi. HE Brodarci kanal Kupa Kupa nije u punoj funkciji itd.. Rekoše da će kanali ići preko 1000 parcela da bi bili u funkciji. Pa tko će izvlaštenja platiti? 1000 x cca 3000 m/2 jest jednako 3 000 000 m/2 Hoćete ih izvlastiti ko drug Tito ili po ekonomskoj cijenu uvećanoj za dobit od zemlje u višegodišnjem razdoblju. Petracic samo ih opleti!

  Odgovori