KAportal "Rat" vodenim balonima na Foginovom u ponedjeljak - gađajte se i tako izrazite svoje emocije | Karlovački informativni web portal

“Rat” vodenim balonima na Foginovom u ponedjeljak – gađajte se i tako izrazite svoje emocije

Budi svoj jer našli smo vrijeme i sigurno mjesto za to, moto je ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih, koji će u ponedjeljak u Karlovcu biti obilježen na sasvim poseban način – vodenim balonima za izražavanje osjećaja.

Najavila je to predsjednica Carpe Diema Aleksandra Podrebarac, pojasnivši da se ovakvim motom žele aktualizirati sigurni prostori za mlade: ne samo fizički, javni prostori koje mogu koristiti nego i virtualni, gdje mogu izraziti sebe, svoje osjećaje i ono što ih muči, sve one različitosti koje često prikrivaju. U ponedjeljak će to moći učiniti od 17 sati, kod atletske staze.

– Organizirali smo gađanje vodenim balonima. Napravit ćemo jednu sigurnu zonu gdje mladi mogu doći i izraziti svoje emocije kroz vodene balone koji će biti obojani, imat će paletu boja za izražavanje. Također, postavit ćemo deke s društvenim igrama gdje će se moći zabaviti, te pult gdje će moći dobiti sve informacije o mogućnostima u uključivanje u udruge i organizacije koje se bave mladima, da bi postali što aktivniji, najavila je Podrebarac.

  • Da i Grad podržava različite programe mladih i za mlade, podsjetila je dogradonačelnica Andreja Navijalić, te napomenula da je Centar za mlade u Grabriku mjesto gdje se susreću i razmjenjuju iskustva, ali i stječu nove kompetencije koje su im potrebne za svijet rada.

    – Raduje i ovaj Međunarodni dan mladih zato što znamo da kroz udruge prolazi velik broj volontera iz drugih zemalja Europe, koji uče od nas, a i mi možemo učiti od njih. Uče nas i da prihvaćamo različitosti kako među kulturama, tako i među različitim opredjeljenjima mladih ljudi, kazala je Navijalić.

    KAportal.hr

  • Odgovori