KAportal Raste novi vrtić Rakovac, vrijedan 16,5 milijuna kuna - Na ljeto će ga napuniti više od 170 mališana | Karlovački informativni web portal

Raste novi vrtić Rakovac, vrijedan 16,5 milijuna kuna – Na ljeto će ga napuniti više od 170 mališana

– Od 6. rujna smo napravili kompletnu rekonstrukciju objekta, danas će biti betonirana ploča i time omogućavamo nastavak radova na krovu. Počeli smo pripreme za fasadu, u petak kreće PVC stolarija, idući tjedan žbukanje, podzmne instalacije u okolišu. Užurbano radimo kako bismo nadoknadili dva mjeseca lošeg vremena. Vrtić raste iz dana u dan i sigurno ćemo uspjeti. Krajem 7. ili početkom 8. mjeseca vjerujem da ćemo imati tehnički pregled i da ćemo na svestrano zadovoljstvo otvoriti objekt u primjerenom terminu, kazala je direktorica AB gradnje Marija Janžetić na današnjoj pressici, poželjevši da gradnja vrtića bude i poticaj učenicima obližnje Gimnazije da postanu inženjeri.

Izgradnja i opremanje vrtića stajat će 16,5 milijuna kuna, sve bi trebalo biti gotovo i prije početka nove pedagoške godine, a u njemu će biti mjesta za 8 skupina, odnosno, 170 do 190 mališana.

– Programski se već pripremamo da se naslonimo na gimnazijske projekte i Nikolu Teslu pa ćemo imati posebno opremljenu igraonicu za nadarenu djecu, a vjerujemo da će zaživjeti i dramska igraonica, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Četiri rijeke, čiji je dio i vrtić na Rakovcu, Bernarda Vuksan, dodavši da će se u novi vrtić “vratiti” djeca i tete vrtića Rakovac, ali i lani otvorena skupina iz Dječjeg vrtića Banija.

Novac za rekonstrukciju vrtića osigurao je Grad, a nakon ovoga na Rakovcu, na red bi za uređenje trebao doći onaj u Grabriku, a na Dubovcu za energetsku obnovu.

KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Kod ovakvih novogradnji koje su potrebne građanima Karlovca vrlo je važno da se provodi kontrola , odnosno stručan i neovisan nadzor.
   Bude li tako i ako se gradi sa tehnologijama i znanjima za 21. stoljeće objekt će na zadovoljstvo korisnika i
   djelatnika vrtića dugo služiti svojoj svrsi i namjeni.
   U slučaju novog vrtića u Slunju to se nije tako radilo ( doba Kalmete i dr. ) tako da sada ” novi ” vrtić koji
   ima 10-ak godina treba veliku sanaciju u više segmenata . Sramota . I naravno nitko nije odgovoran.
   Tada je bila prilika da se nakon dugo čekanja na novi objekt dječjeg vrtića i ratnog stradanja , sagradi moderan objekt koji će dugo i bez većih ulaganja služiti svojoj namjeni.
   Teško se oteti dojmu da se kod te gradnje vodilo računa tko će se više nagrabiti državnog novca, a najmanje o mališanima Slunja za koje se vrtić gradio.
   Za to držim odgovornima tadašnju gradsku vlast što je to dozvolila, kao što će po meni biti odgovorna
   gradska vlast Karlovca za ovaj novi vrtić .
   Mislim da bi bilo jako dobro kad se bude moglo izgraditi i novi vrtić u Grabriku.

  2. Piše negdje da će vrtić imati ravni krov……divno

  Odgovori