KAportal Rast proizvodnje, izvoza i potrošnje donio i veću zaposlenost - U županiji lani 1.183 zaposlenih više nego 2015. | Karlovački informativni web portal

Rast proizvodnje, izvoza i potrošnje donio i veću zaposlenost – U županiji lani 1.183 zaposlenih više nego 2015.

foto ilustracija

– Kada svi podaci budu konačni, nadam se da ćemo svjedočiti najuspješnijem poslovanju našeg gospodarstva u dužem razdoblju! Lani je izvoz naših gospodarstvenika povećan 16,7 posto, rasla je industrijska proizvodnja, potrošnja, a dobri gospodarski pokazatelji doveli su do najznačajnijeg rezultata: povećanja zaposlenosti, pogotovo u industriji. Lani je bilo 1.183 zaposlenih više nego 2015., kazao je na današnjoj pressici predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

Podsjetio je kako se broj nezaposlenih  u županiji već godinama smanjuje, pa smo sa skoro 16.000, koliko je bilo 2001., došli sada na 7.000, ali i ustvrdio da tom smanjenju nije, kako se često čuje, jedini razlog iseljenje.

– Od 2010. iz županije je odselilo više od 3.000 ljudi, a na Zavodu za zapošljavanje prošle i ove godine zbog iseljenja u inozemstvo smanjen je broj nezaposlenih za 158 osoba, napomenuo je Kuzman.

  • Dodao je kako investicije koje su županijski gospodarstvenici najavili za ovu godinu govore da će se trend povećanog zapošljavanja, kakav je lani vladao i kod velikih tvrtki i malih poduzetnika, nastaviti. Neki, pak, u graditeljstvu, ugostiteljstvu, ali i tekstilnoj industriji već sada traže više radnika no što ih je na raspolaganju.

    KAportal.hr

  • Odgovori