KAportal Raspušten ogranak ličkog HDZ-a, a na pitanje je li uhljebljivanje običaj HDZ-a Plenković odgovorio: Ne u mom HDZ-u! | Karlovački informativni web portal

Raspušten ogranak ličkog HDZ-a, a na pitanje je li uhljebljivanje običaj HDZ-a Plenković odgovorio: Ne u mom HDZ-u!

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je objavio da je raspušten cijeli ogranak ličko-senjskog HDZ-a i da im sljedećih mjeseci slijede izbori. Poručio je kako je jučerašnja kritika Darka Milinovića bila potpuno neprimjerena te da je poruka koja se krije iza ove odluke je da će HDZ ubuduće kadrovirati isključivo po kriteriju stručnosti.

Andrej Plenković – foto arhiva KAportala

Na naše potpitanje je li običaj u HDZ-u kadrovirati prema stranačkoj pripadnosti, Plenković je odgovorio: Ne u mom HDZ-u!

Na pitanje o županu požensko-slavonske županije Alojzu Tomaševiću i njegovoj sudbini nakon podizanje optužnice DORH-a za obiteljsko nasilje, Plenković je poručio da župan ima rok do 15. siječnja kako bi sam dao ostavku. Ako to ne učini, ostavio je otvorenu mogućnost da stranka nađe način da ga smijeni.

Darko Milinović prihvatio je odluku stranke bez prigovora, no odbija bilo kakve interpretacije da je on pokušao “uhljebiti” svoje kandidate na mjesto ravnatelja NP Plitvička jezera.

  • Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori