KAportal Kako raspolagati državnim poljoprivrednim zemljištem - za Karlovčane do 25. svibnja otvoren javni uvid i savjetovanje | Karlovački informativni web portal

Kako raspolagati državnim poljoprivrednim zemljištem – za Karlovčane do 25. svibnja otvoren javni uvid i savjetovanje

Što misle o Programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području grada, Karlovčani mogu reći do 25. svibnja.

Do tada je Program na javnom uvidu i otvoreno savjetovanje u kojem svi zainteresirani mogu sudjelovati, a posebno poljoprivredni proizvođači budući će zemljište i biti njima za zakup i prodaju.

– Tijekom javnog uvida Grad Karlovac će utvrditi interes poljoprivrednih proizvođača za površine koje se mogu odrediti za prodaju konačnom verzijom Programa raspolaganja. Prodaja se može predvidjeti za katastarske čestice koje ispunjavaju uvjete čl. 59 i čl.60 Zakona o poljoprivrednom zemljištu te se za prodaju može predvidjeti maksimalno do 25 % površine sveukupnog državnog poljoprivrednog zemljišta, najavili su iz Grada i dodali da je i ovaj Program jedna od mjera poticanja poljoprivrede i ruralnog razvoja.

  • Inače, javna rasprava o ovom programu bit će 22. svibnja, s početkom u 20 sati u Velikoj vijećnici.

    KAportal.hr

  • Odgovori