KAportal "Radio na cesti" prvi put u Karlovcu ove subote uz četiri odlična benda iz Karlovca, Zagreba i Splita | Karlovački informativni web portal

“Radio na cesti” prvi put u Karlovcu ove subote uz četiri odlična benda iz Karlovca, Zagreba i Splita

Ove subote u Karlovcu, na Maloj sceni Hrvatskog doma, po prvi puta gostuje projekt KLFM – Radio na cesti. U okviru ovog gostovanja u Karlovcu će zasvirati zagrebački bendovi Nellcote i Brujači, splitski RØLØ te domaći Ichabod. Iz Zagreba stižu iskusni Brujači koji su svirali još u ranim devedesetima, a nakon podulje stanke na scenu su se vratili s novim zanimljivim materijalom i suradnjama s Rundekom, Davorom Gopcem… Nellcote je, pak, bend koji je miks alternative, indie rocka i bluesa, relativno noviji na sceni, ali svejedno sve zapaženiji. Splitski RØLØ izuzetno je zanimljiv electro-indie bend s prepoznatljivim dalmatinskim dodatkom u dobrom dijelu stvari, dok o Ichabodu i njegovom glazbenom izričaju s daškom sedamdesetih vjerojatno domaćoj publici i ne trebamo puno pričati.

Cijeli program u živo će se prenositi putem radio streama na internetskim stranicama http://klfm.org/ ili kabelskim radijskim kanalom.

Projekt Radio na cesti provodi se već pet godina i u proteklo vrijeme je postao prava, glazbena, turneja kroz koju se kroz male dnevne festivale predstavlja vrijedna ali skrivena imena domaće nezavisne glazbe. Ove godine se uz glazbenu promociju, uključuje i mlade dizajnere koji rade na grafičkim oblikovanjima i dizajnu promotivnih materijala.
Sastavni dio svakog događaja i dalje je radionica kroz koju se zainteresiranima približuje ideja radijskog emitiranja i proizvodnje programa ali i objašnjava na koji način funkcionira KLFM organizacija, na koji način se pokreće i sudjeluje u projektu community radija. Svaki događaj, kao i do sada, prenosi se live streamom, s terena i uživo

  • Projekt KLFM – Radio na cesti provodi provodi istoimena organizacija iz Splita u partnerstvu s Koalicijom udruga mladih Split, Platformom Doma mladih Split, te udrugama KA-MATRIX – Karlovac i Alfa Albona iz Labina uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade “Kultura Nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / projekt Centri znanja.

    Početak programa je u 20 sati, svirke u 21 sat, a upad je besplatan.

    KAportal.hr

  • Odgovori