KAportal Radio klub Ozalj i Tehno OZ u promotivnoj akciji - Elektroni nad Kupom ove subote na kupalištu u Ozlju | Karlovački informativni web portal

Radio klub Ozalj i Tehno OZ u promotivnoj akciji – Elektroni nad Kupom ove subote na kupalištu u Ozlju

Kreativci iz Radio kluba Ozalj zajedno s Tehno OZ na gradskom kupalištu u Ozlju u subotu 31. kolovoza 2019. godine od 10 sati pripremaju različite zanimljive i edukativne radionice, od izrade elektronskih uređaja i igračaka, natjecanja u borbi robota i lovu na „lisice“. Posjetitelji će imati mogućnost isprobati funkcioniranje radio uređaja i informirati se o svim aktivnostima koje organiziraju udruge radio klub Ozalj i Tehno Oz.

To je samo jedna od aktivnosti koje provodi Radio klub Ozalj, uz podršku Grada Ozlja i Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije već nekoliko godina organiziraju predavanja i obuke osnovnoškolaca za polaganje radioamaterskog ispita, kao i pripreme za radioamaterska takmičenja, takmičenjima u traženju „lisica“ odnosno ARG amaterskoj radio goniometriji.

– Polaznici uče osnove elektrotehnike, mjerenja univerzalnim mjernim instrumentom, lemljenju i spajanju osnovnih strujnih krugova i manjih sklopova, pojašnjava za Kaportal predsjednik Radio kluba Ozalj Zdravko Stupić.

  • Radio klub Ozalj ima tradiciju dugu preko četiri desetljeća bavljenja amaterskom radio komunikacijom, izradom vlastitih radio uređaja, redovito sudjeluju na raznim takmičenjima s drugim radio amaterima. Prema riječima predsjednik Zdravka Stupića cilj kluba je promicanje tehničke kulture, kroz druženja i provođenja raznoraznih aktivnosti njeguju zajedništvo, međusobnu poštovanje, s naglaskom na suradnju i prijateljstvo.

    Aktivno sudjeluju u humanitarnim ekološkim akcijama i u radio mreži za opasnost. Mogu se pohvaliti i odličnim rezultatima na natjecanjima.  Ono što nije uspjelo prošle godine našim nogometašima na svjetskom prvenstvu, uspjelo je Radio klubu Ozalj. Naime, na međunarodnom takmičenju koje su organizirali britanski radioamateri u rtty (vrsta digitalne bežične komunikacije) Radio klub Ozalj osvojio je prvo mjesto.

    Zato, zaljubljenici u radio valove rezervirajte zadnju subotu u kolovozu i zauzmete svoje mjesto podno Munjare.

    KAportal.hr

  • Odgovori